© rr

Koppel keert terug uit vakantie en 4 uur later is volgeladen caravan gejat

Het was een bijzonder emotioneel weekend voor een Bornems koppel. Amper vier uur na hun thuiskomst van vakantie zijn dieven er met hun caravan vandoor gegaan. Gisteren werd de caravan per toeval teruggevonden in Antwerpen.

Theo Derkinderen

Het einde van drie weken vakantie in het zuiden van Frankrijk werd een nachtmerrie voor Honoré De Keersmaecker en zijn vrouw Nicole. “We zijn omstreeks half vier zaterdagochtend thuisgekomen in Bornem. Omdat onze buurman zijn auto nog op onze oprit stond - een maatregel tegen inbrekers - heb ik de auto en onze caravan op de laterale baan van de Rijksweg gezet”, vertelt Honoré. “Maar toen ik om acht uur mijn auto en caravan wou terughalen om hem bij ons thuis te stallen, bleek alleen mijn auto er nog te staan. De caravan is door dieven afgekoppeld en aan hun wagen aangekoppeld. En ze moeten redelijk wat kracht gebruikt hebben want ik krijg de afneembare trekhaak niet meer van mijn auto.”

Voor Honoré en Nicole een drama. “We hadden de caravan nu drie jaar. Maar al onze spullen lagen nog in de caravan. Al onze zomerkleren maar ook bijvoorbeeld het scheergerief van Honoré, ons fototoestel, de televisie, een oventje. Echt alles wat je maar kan bedenken en meeneemt op reis. En bijna was het nog erger afgelopen want ik wou in de caravan blijven slapen, vrijdagnacht. Ik mag er niet aan denken wat er dan zou gebeurd zijn”, gaat Nicole verder.

Honoré en Nicole vreesden dat ze hun caravan nooit meer zouden terugzien. Tot er zondagnamiddag plots een verrassend telefoontje kwam. “De schoonzoon van onze vrienden, met wie we regelmatig op reis gaan, is politieman in Antwerpen. En uitgerekend hij heeft onze caravan in Antwerpen aangetroffen.. De details die we kregen, klopten. Alleen de nummerplaat was er door de dieven al afgehaald. Maar het belangrijkste is dat onze caravan is teruggevonden”, aldus nog Honoré.

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER