Direct naar artikelinhoud

PowNed moet Onno Hoes schadevergoeding betalen

Omroep PowNed moet aan de voormalige burgemeester van Maastricht Onno Hoes een schadevergoeding betalen. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald. Volgens de rechter mocht de omroep een uitzending met geheime beelden van Hoes niet uitzenden.

Onno HoesBeeld ANP

De beelden van Hoes' privé-afspraak met een destijds 20-jarige student, die door PowNed met een verborgen camera op pad was gestuurd, kwamen eind 2014 op televisie. Als gevolg hiervan raakte Hoes zijn baan als burgemeester kwijt. Hij eiste daarop een schadevergoeding van de omroep.

De rechtbank oordeelde een jaar geleden met een tijdelijke uitspraak dat PowNed de fragmenten van internet moest halen en de originele beelden aan Hoes moest afstaan. De rechter heeft woensdag zijn eerdere uitspraak herhaald. PowNed mocht de privé-afspraak van Hoes filmen en daarvoor ook verborgen apparatuur voor gebruiken, maar het uitzenden daarvan mocht niet.

De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden berekend. De advocaat van de omroep liet na het vonnis in 2015 weten in hoger beroep te gaan als de uitspraak defenitief zou worden. Het is onbekend of dit daadwerkelijk zal gebeuren. PowNed zegt in een eerste reactie op de eigen website niets over eventuele juridische stappen.

Interview Onno Hoes

'Onno-gate' en zijn daaropvolgende huwelijkscrisis zijn toch al weer twee jaar geleden, en alleen de buitenwacht vraagt er nog telkens naar. 'Ik sla de bladzijde om en begin opnieuw.' (+)