Direct naar artikelinhoud

Agent laat bewoners huis Nieuw-West schrikken met nachtelijk bezoek

Terwijl je rustig ligt te slapen, staat er plots een politieagent op je balkon, nota bene om je te waarschuwen voor inbrekers. Het overkwam de bewoners van een huis in Nieuw-West. Opmerkelijk, maar niet ongebruikelijk.

Agent waarschuwt bewoners via het balkon voor inbrekersBeeld Politie Nieuw-West

Op de Facebookpagina van het politieteam Nieuw-West is een foto te zien van een agent, bungelend aan de rand van een laaghangend balkon. Het is ergens ver na middernacht en de balkondeur staat op een kier.

Zijn missie: de bewoners te waarschuwen voor ongenode gasten die gemakkelijk via het balkon het huis kunnen betreden.

Wekdienst
Het ruw wekken van bewoners doet de politie 'voor hun eigen bestwil'. "We doen erg ons best om woninginbraken tegen te gaan. Als dit betekent dat wij in de nachtelijke uren op een balkon moeten klimmen om bewoners te adviseren de deuren te sluiten, dan doen wij dat."

Een opmerkelijk tafereel, maar volgens de woordvoerder van de politie komt het vaker voor dat agenten bewoners een nachtelijk bezoek brengen. Ondanks dat de actie van de agent veel weg heeft van een insluiper, hanteert de politie de spreuk 'liever een agent aan je balkon, dan een inbreker in je kamer'.

Volgens de woordvoerder schrokken de bewoners zich een hoedje, maar waren ze blij met het advies van de agenten. "Sluit je ramen en deuren altijd goed af, ook tijdens deze hete zomernachten."