Direct naar artikelinhoud

Acht jaar geëist voor dodelijke aanrijding A2

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar geëist tegen Neil van der L., de Amsterdammer die vorig jaar onder invloed van speed en cannabis een dodelijk ongeluk op de A2 veroorzaakte.

De auto sloeg over de kop en schoof nog tientallen meters door over de snelweg.Beeld anp

Van der L. reed op 30 december 2015 bij Maarssen met een snelheid van 220 kilometer per uur op zijn voorganger in. Die auto sloeg over de kop en schoof tientallen meters door over de snelweg. De 42-jarige Ricardo van Jaarsveld kwam hierbij om het leven, de overige zes inzittenden, waaronder drie kinderen, raakten zwaar gewond. Twee van de kinderen, een tweeling van 11 jaar, zijn door het ongeval blijvend gehandicapt geraakt.

De 46-jarige verdachte wordt doodslag op Ricardo en poging tot doodslag op de zes andere inzittenden ten laste gelegd. Volgens het OM is er geen sprake van onvoorwaardelijke opzet omdat de botsing niet het doel van de man was. Wel nam hij volgens het OM het risico een dodelijk ongeluk te voorzaken door bij de wegversmalling een botsing met het betonblok te vermijden en naar rechts te sturen, tegen de auto van Van Jaarsveld. "Hij koos dus voor zichzelf en stelde zijn eigen belang voor dat van anderen," aldus het OM.