Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anderlecht stelt recordtransfer officieel voor: "Ik wil hier trofeeën winnen"

Anderlecht heeft maandagnamiddag officieel zijn recordaankoop Nicolae Stanciu voorgesteld. De 23-jarige Roemeen maakte de overstap van het Roemeense Steaua Boekarest naar de Brusselaars voor een recordbedrag van 9,8 miljoen euro. De duurste speler ooit in België onderging vandaag medische tests. Stanciu zal het rugnummer 73 dragen.

md

"Ik ben héél gelukkig dat ik bij Anderlecht getekend heb. Ik weet héél veel over Anderlecht. Het is de grootste club in België en heeft fantastische supporters. Ik kijk er naar uit om voor Anderlecht te spelen en hier trofeeën te winnen." Stanciu won advies in bij zijn Alexandru Chipciu, met wie hij eerder al samenvoetbalde in Roemenië. "Ik ken Chipciu goed, ik sprak met hem voor ik naar hier kwam. Ik speelde drie jaar samen met hem bij Steaua Boekarest en ben héél blij dat we opnieuw ploegmaten zijn."

Anderlecht betaalt vier miljoen euro meteen en 3,8 miljoen euro binnen tien maanden. Als Stanciu gedurende twee seizoenen minstens 50 procent van de wedstrijden speelt, krijgen de Roemenen nog eens twee miljoen euro van Anderlecht.

Steaua Boekarest was ook in onderhandeling met Southampton over een transfer van Stanciu, maar de Engelsen kozen uiteindelijk voor de Marokkaan Sofiane Boufal van Rijsel.

Bij Anderlecht vindt Stanciu zijn landgenoot en voormalige ploeggenoot Alexandru Chipciu terug. Chipciu maakte in juli ook al de overstap van Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stockstadion.

Stanciu heeft zeven interlands voor het Roemeense nationale elftal achter zijn naam staan en maakte daarin vier doelpunten. Hij werd ook geselecteerd voor het afgelopen EK in Frankrijk en speelde mee in twee groepswedstrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer