© WAS

Snelle Respons Team pakt handtasdief (18) op

Het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige handtasdiefstal gearresteerd die had toegeslagen op de Rubenslei. Elders in Antwerpen, Deurne en Wilrijk sloegen ook handtasdieven toe.

JaTi

Een 31-jarige vrouw was te voet op weg naar huis, toen plots een onbekende man achter haar aan kwam gelopen. De man trok aan haar handtas en sleurde de vrouw enkele meters verder. Omdat de vrouw niet opgaf en haar tas stevig vasthield, droop de dader zonder buit af in de richting van de Quinten Matsijslei.

Rond 1.35 uur arresteerde het toegesnelde Snelle Respons Team een verdachte op het kruispunt van de Gemeenetstraat en de Van Arteveldestraat. De dader werd herkend door het slachtoffer. De 18-jarige man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De vrouw liep verschillende verwondingen op, waaronder een gekneusde bovenarm, schaafwonden aan de knieën en voeten en ze had ook rugpijn.

Andere handtasdieven

Ook aan de Sint-Jacobsmarkt, de Desguinlei, de Van den Hautelei in Deurne en de Groenenborgerlaan in Wilrijk waren er afgelopen zondag handtasdieven aan het werk.

Bij een brutale handtasdiefstal aan de Sint-Jacobsmarkt raakte een 23-jarige vrouw gewond. Ze is drie dagen werkonbekwaam. De dader ging zonder buit lopen in de richting van de Franklin Rooseveltplaats.

Bromfiets

Een 32-jarige vrouw werd zondagavond omstreeks 21.25 uur op brutale wijze van haar handtas beroofd aan de Desguinlei. De dader gaf haar een boks in het aangezicht. De vrouw kon niet anders dan loslaten. De dader vluchtte weg in de richting van het conservatorium. Nadien sprong hij achterop bij een tweede man op een bromfiets. De politie onderzoekt de feiten. Ook wordt er gekeken naar eerdere feiten van vorige week waarbij handtasdieven wegvluchtten met een bromfiets.

Een 24-jarige vrouw werd zondagavond rond 23.45 uur van haar handtas beroofd aan de Van den Hautelei in Deurne. De verdachte bleef aan haar tas trekken totdat het slachtoffer moest loslaten. De man probeerde ook de telefoon die ze in de hand had, af te nemen, maar dat mislukte. De dader kon ontsnappen.

Aan een bushalte in de Groenenborgerlaan in Wilrijk rukte een man de handtas van een zestigjarige dame uit haar handen. Op het kruispunt van de Dennenlaan en de Della Faillelaan kon een moedige fietsster de dief onderscheppen. De man weigerde echter de handtas terug te geven en liep verder in de Dennenlaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER