Motorrijder overleden na frontale crash met bestelwagen

Bij een bijzonder zware klap op de Wakkensesteenweg in het West-Vlaamse Tielt is donderdagavond even voor 9 uur een motorrijder om het leven gekomen. De man kwam frontaal in botsing met een witte bestelwagen die een inhaalbeweging maakte. Het is al het derde dodelijk ongeval op de steenweg in enkele maanden.

Bert Feys en Geoffrey Sabbe

De witte bestelwagen die uit de richting van Tielt kwam, wilde wou in een bocht een tractor met aanhangwagen inhalen. Hij overschreed daarbij een witte lijn en kwam in botsing met de motorrijder die uit de richting van Wakken kwam. Volgens de bestuurder van de tractor reed D.M uit Dentergem, de bestuurder van de witte bestelwagen, veel te snel.

De motorrijder werd weggekatapulteerd en kwam vlakbij in een maïsveld terecht. De hulpdiensten snelden nog toe, maar alle hulp kwam te laat. De motorrijder, wiens identiteit nog niet gekend is, stierf ter plaatse. De verschillende stukken van zijn voertuig werden door de politie samengezocht. Een deskundige van het parket gaat vrijdag nog langs om vaststellingen te doen.

<img data-cke-saved-src="http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2016/08/26/20160825_233313(0).jpg" src="http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2016/08/26/20160825_233313(0).jpg" 100%"="">

De witte bestelwagen kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. De inzittende werd met lichte verwondingen weggevoerd. Hij legde een positieve ademtest af. Het is reeds het derde dodelijke ongeval op de Wakkensesteenweg in enkele maanden tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen