Direct naar artikelinhoud
Han Lips

Sylvie Meis acteerde alsof ze in een Miss Universeverkiezing zat

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: op de bank bij Linda.

Linda's ZomerweekBeeld RTL4

Linda's Zomerweek is sinds het ontstaan in 2013 uitgegroeid tot een pijler in de zomer van RTL. En zeker niet onverdienstelijk: het scoorde deze week elke dag beter dan DWDD. Noem het de ­Zomergasten van de commerciëlen.

Andere toon, het dubbele aantal kijkers, maar eveneens met het idee: tijd voor een goed (en lang) gesprek. Een kundige redactie ­bovendien, waar meesterinterviewer Antoinnette Scheulderman de scepter zwaait. Altijd komt er nieuws uit de uitzendingen: dat is razend knap.

Twee BN'ers zijn er te gast, maar dat leek Linda donderdag totaal te zijn ontschoten. Sylvie Meis werd het hemd van het ranke lijf gevraagd. Wat moet die vrouw een last van haar kaken hebben gehad na de uitzending.

Na werkelijk elke uitspraak een glimlach; oogjes dichtknijpen, tanden bloot, mondhoeken omhoog en schoudertjes optrekken of uitbundig schudden, daar was nog keuze tussen.

Meis acteerde alsof ze midden in een Miss Universeverkiezing zat. Opgevoed met waarden en normen. Liegen? Nooit.

In haar lijstje met stomme dingen - een rubriek - stond (echt waar) 'terroristische aanslagen'. Ze zat thuis weleens zonder geföhnde haren en make-up op de bank en nam heus wel­eens een likje van een ijsje, maar dat was het wel, wat betreft de zonden.

Linda stelde af en toe wel een schattig vilein vraagje, maar een echt grotemenseninterview werd het nooit. Met deze voorgeprogrammeerde antwoorden is het vrijwel ondoenlijk sympathie op te brengen voor de geïnterviewde.

Wie neemt het woord 'strategie' in de mond als er borstkanker wordt geconstateerd? En zeker naast cabaretier Richard Groenendijk overduidelijk: waar is in godsnaam de zelfspot?

Meis geeft nooit interviews, maar maakte voor Linda een uitzondering. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Reageren? hanlips@parool.nl

Update:

Ze nam heus wel­eens een likje van een ijsje, maar dat was het wel, wat betreft de zonden

Twitter bericht wordt geladen...