Zes verfrissende boottochtjes in eigen land

© Meandering

Tijdens een hittegolf bijna smelten en geen vrienden met een zwembad? Deze zes boottochtjes bieden de afkoeling die je zoekt.

vwh

Fluisterbootje

Neen, je hoeft niet te fluisteren in deze sloep van Meandering, het is de elektrische boot zelf die geen lawaai maakt. Je vaart in alle stilte de Leie af vanaf het Oost-Vlaamse Sint-Denijs-Westrem richting Gent of naar het glamoureuze Sint-Martens-Latem. Kies je voor dat laatste, verwacht je dan aan een exclusief zicht op luxevilla’s. Even pauzeren? Meer dan even aan in de gemeente en haal een ijsje aan de ijskar. Of wat dacht je van een etentje in het charmante restaurant Nenuphar aan boorden van de rivier?

Meer info: www.meandering.be

© MVG

Ter land en ter zee

Een boottochtje aan zee is mogelijk in verschillende kustgemeenten, zo vaart amfibieboot ‘De Normandië’ op maandag een half uurtje rond met passagiers in Koksijde. Dinsdag kan je opstappen in De Panne, net zoals zaterdag. Uitvaarten zijn te reserveren tussen 11 en 17 uur, zolang het weer het toelaat. Na het boottochtje rijdt het bootje gewoon op het zand verder om je op de dijk te droppen.

Meer info: www.rodeo.be/nl/zeetochten

© Rodeo.be

Drijven voor durvers

Mag het voor jou iets actiever zijn, dan is zeilen op zee misschien je ding. In de zeilschool Altaïr, gelegen in de jachthaven Nieuwpoort, maak je tijdens een initiatieweekend kennis met de sport en speel je zo veel mogelijk zelf voor kapitein. Let wel: zeil je voor het eerst, dan sla je misschien wel een flater. Zeg niet dat charmezanger Bart Kaëll je niet heeft gewaarschuwd.

Meer info: www.altairzeilschool.be

© Altaïr

Met de kano naar Leuven

Goed nieuws voor wie zijn armspieren wil trainen: je kan de Dijle – al dan niet onder begeleiding – afvaren tot in Leuven met een kano of kajak. Tijdens de tocht, die gemiddeld twee uur duurt, leer je de studentenstad van een verrassend romantische kant kennen. Vooral als je langs het conservatorium vaart en een glimp opvangt van het Begijnhof, waan je je in Venetië. Vind je een kano nogal saai, dan kan je ook kiezen voor een stoere Noormannentocht. Dit houdt in dat je met een replica van een Vikingboot door het historische stadscentrum vaart.

Meer informatie: www.dijlefloats.be

Met hoge snelheid over de golven

Nog een tip voor wie graag wat actie heeft: aan de Belgische kust kan je ook offshore meevaren met een motorboot, die je vindt aan de voet van de vuurtoren in de havengeul in Blankenberge. De boot, een Scorpion 8.5 haalt een topsnelheid van tachtig kilometer per uur en kinderen vanaf drie jaar mogen meevaren. Zelf varen? Dat kan ook na een korte toelichting van de boot. Het bedrijf Wavefun organiseert naast tochten op zee ook tochten op de schelde.

Meer info: www.wavefun.be

© Shutterstock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer