Direct naar artikelinhoud

Teruglezen - BBC: shirt Heerenveen bij lelijkste shirts aller tijden

Verstappen reed de vierde tijd tijdens de vrije training in Duitsland, het Heerenveenshirt bij de lelijkste shirts aller tijden (volgens de BBC) en het mooiste transfergerucht van deze zomer: Balotelli naar Ajax. Lees hier het sportnieuws van vrijdag 29 juli terug.

Het shirt van Heerenveen (2009)Beeld anp

21:18 vrijdag 29 juli 2016

Scrollt u mee door het lijstje met de lelijkste voetbalshirts aller tijden (samengesteld door de BBC). Hé, en wat zien we daar: het shirt van Heerenveen. Zijn we het overigens niet mee eens.

Wel eens: lelijker dan shirt van Deportivo Palencia wordt het niet.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

21:07 vrijdag 29 juli 2016

Nee, NEC steekt een week voor de opening van de eredivisie nog niet in de gewenste vorm. De club uit Nijmegen verloor vrijdagavond ook een oefenwedstrijd met Real Sociedad: 0-2. Srdjan Babic en Juanmi scoorden in de Goffert voor de bezoekers uit San Sebastian.

De kersverse aanwinst Quincy Owusu-Abeyie miste een strafschop voor NEC, dat volgende week vrijdag het nieuwe seizoen van de eredivisie opent met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het elftal van de nieuwe trainer Peter Hyballa beleefde een teleurstellende oefenperiode met onder meer forse nederlagen tegen Zulte Waregem (5-1), Achilles '29 (5-1) en Hannover 96 (5-2). Bovendien sloot de Gelderse club de traditionele ontmoeting met de eigen amateurtak af met een gelijkspel: 3-3.

Peter Hyballa (L) presenteert zich als de nieuwe trainer van voetbalclub NECBeeld anp

20:54 vrijdag 29 juli 2016

Niki Lauda (67) draagt al veertig jaar een rode pet. Het is zo'n pet die gratis wordt uitgedeeld bij evenementen. Goedkoop, zonder hippe klep of pasvorm. Van de opsmuk is hij nooit geweest. Het is gewoon een pet die doet wat hij moet doen: iets bedekken waarvan de eigenaar niet wil dat de gehele wereld het voortdurend ziet.

Onder zijn pet draagt Lauda de littekens van een van de beruchtste crashes die de Formule 1 heeft meegemaakt. Maandag is het precies veertig jaar geleden dat de Oostenrijker met zijn Ferrari tegen een muur knalde op de Duitse Nürburgring. Zijn auto schoot in een snelle bocht plotseling naar rechts. Er was geen houden aan, de auto vatte meteen vlam.

F1-verslaggever Lennart Bloemhof sprak met Lauda, niet over verleden, maar over het heden. Over Verstappen: 'Sensationeel. Er is er maar een in de honderd jaar die kan wat hij kan.

Niki LaudaBeeld anp

19:44 vrijdag 29 juli 2016

Dinsdag zette de internationale kanofederatie al een streep door de namen van vijf Russen, vanwege betrokkenheid bij het dopingschandaal in hun land. De internationale zeilfederatie heeft om dezelfde reden Pavel Sozykin (470 klasse) uitgesloten van de Spelen.

Vandaag maakte de Internationale Gewichtheffersfederatie bekend dat zij ook de Russen weren van de Olympische Spelen. De nationale bond besloot onlangs zelf al om twee gewichthefsters terug te trekken, omdat zij in het verleden waren betrapt op doping. Daarnaast doken de namen van vier Russische gewichtheffers op in het onthullende onderzoeksrapport van Richard McLaren over het staatsgestuurde dopingsysteem in Rusland. Zij mochten daarom ook al niet naar Rio. Uit nieuwe testen van stalen die zijn afgenomen tijdens de Spelen van 2008 (Peking) en 2012 (Londen) bleek bovendien dat zeker zeven Russen toen doping hebben gebruikt.

'De integriteit van het gewichtheffen is al meerdere malen ernstig beschadigd door de Russen', zo liet de federatie weten in een verklaring. 'Daarom is uitsluiting de juiste straf om de status van de sport te beschermen.'

De Russische delegatie wordt zo steeds kleiner. De ploeg bestond oorspronkelijk uit 387 sporters. Het was al een tijdje bekend dat de 68-koppige atletiekploeg op een vrouw na niet mag meedoen, nadat het sporttribunaal CAS de schorsing door de internationale atletiekfederatie vorige week had bekrachtigd. Verspringster Daria Klisjina is gepardonneerd, omdat ze jaren in het buitenland woont en kon aantonen dat ze niet in aanraking kwam met het staatsdopingsysteem.

De Russische Marina Shainova tijdens de Spelen van PekingBeeld anp
De integriteit van het gewichtheffen is al meerdere malen ernstig beschadigd door de Russen
Gewichtheffersfederatie

19:34 vrijdag 29 juli 2016

Marcel Balkestein zou stoppen met hockey, om meer tijd door te kunnen brengen met zijn volleybalinternational Maret Balkestein-Grothues. Zijn echtgenote inderdaad. Hij gaat toch een jaartje door. Niet bij Oranje-Zwart, maar bij Het Duitse Crefelder HTC.

Balkenstein werd afgelopen seizoen kampioen met OZ, maar speelde het slot van de competitie niet mee vanwege een blessure. CHTC-trainer Matz Mahn op de site van de club: 'Marcel Balkestein is een speler die ons verder kan helpen om onze doelen te bereiken. Hij heeft zeer veel internationale ervaring en geldt als een excellente verdediger. Hij gaat met zijn instelling en kwaliteiten zeker de jongere spelers helpen zich te verbeteren.'

Hij komt samen te spelen met de Nederlanders Roderick Musters en Joris Eshuis.

Marcel Balkestein (L) in duel met Christopher Wesley van Duitsland tijdens de finale hockey op de Olympische Spelen in LondenBeeld anp

19:04 vrijdag 29 juli 2016

F1-coureur Jenson Button rennend de Mont Venotux op: het twijfelachtige eerbetoon aan landgenoot Chris Froome verscheen donderdag op de Instagram van Button. Hij was de berg overigens wel eerst opgefietst, als we de beelden mogen geloven.

Zou hij daar iets hebben opgelopen? Hij moest vandaag in ieder geval de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland laten schieten vanwege oogklachten. De 36-jarige Britse coureur van McLaren liet zich in het ziekenhuis van het nabijgelegen Mannheim onderzoeken. 'Ze hebben iets in mijn oog gevonden en dat verwijderd', meldde Button later op Twitter.

Button reed in de tweede training slechts zestien rondjes op het circuit van Hockenheim. Ondanks de problemen met zijn oog wist de wereldkampioen van 2009 toch de achtste tijd neer te zetten, bijna 1,5 seconden achter de Duitser Nico Rosberg. Button was sneller dan zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso.

Na een bezoekje aan het ziekenhuis kreeg de Brit van de artsen groen licht om de rest van het weekeinde 'gewoon' te rijden in Duitsland. Button heeft dit seizoen tot nu toe 13 punten bij elkaar gereden in de Formule 1.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

18:58 vrijdag 29 juli 2016

Niet echt slim, gokken op een wedstrijd als profvoetballer. Norwich City- en Noord-Ierland-spits Kyle Lafferty heeft dus wel gegokt en wordt nu aangeklaagd door de Engelse voetbalbond.

Voetballers mogen in Engeland al twee jaar niet meer gokken op wedstrijden. Op welke wedstrijd de 32-jarige aanvaller heeft gegokt wordt niet gezegd in de verklaring van de FA. De 54-voudig international, in de EK-kwalificatie goed voor zeven doelpunten, mag tot 5 augustus reageren op de aanklacht.

18:10 vrijdag 29 juli 2016

Uit de hotelkamers van het Argentijnse olympische voetbalelftal zijn geld en andere waardevolle spullen gestolen in Mexico. Dit zegt een woordvoerder van de ploeg tegen sportzender ESPN.

Argentinië en Mexico speelde in aanloop naar de Olympische Spelen, die volgende week beginnen, nog een oefenwedstrijd. Toen de Argentijnse selectie terugkeerde in het hotel bleek er te zijn ingebroken.

ARgentijnse olympische elftalBeeld anp

17:56 vrijdag 29 juli 2016

Is de deal tussen Manchester United en Pogba nou wel of niet rond? Als we afgaan op de woorden van de zaakwaarnemer is er nog helemaal niets rond.

Maar wat weten wij? Wij zijn slechts papegaaien.

Twitter bericht wordt geladen...

17:49 vrijdag 29 juli 2016

Met het oog op de komende Olympische Spelen in Rio heeft Nummerdor besloten uit het majortoernooi van Klagenfurt te stappen. Hij wil geen risico nemen en uit het toernooi. Nummerdor stapt binnenkort wel gewoon met Varenhorst op het vliegtuig richting Rio de Janeiro, waar hij tijdens zijn laatste Spelen eindelijk een medaille wil pakken. Vier jaar geleden in Londen greep de oud-zaalvolleyballer met Richard Schuil net naast een podiumplaats (vierde).

17:04 vrijdag 29 juli 2016

De gelijkenis is treffend.

Twitter bericht wordt geladen...

16:30 vrijdag 29 juli 2016

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland op circuit Hockenheim de vierde tijd gereden. De jonge Limburger eindigde tijdens de eerste vrije training als vijfde met zijn Red Bull.

De Nederlandse formule 1-coureur was op het ruim 4,5 kilometer lange circuit opnieuw sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die eerst als zesde en daarna vijfde eindigde.

Nico Rosberg was net als in de eerste vrije training de snelste. Hij bleef zijn ploegenoot Lewis Hamilton bij Mercedes voor. Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari naar de derde tijd.

Twitter bericht wordt geladen...

Max VerstappenBeeld anp

16:14 vrijdag 29 juli 2016

Nog even voorbeschouwend op de Johan Cruijff Schaal: bij PSV ontbreekt Hector Moreno. De Mexciaanse verdediger is nog niet hersteld van een hamstringblessure. 'De wedstrijd komt te vroeg voor Moreno. We willen geen onnodige risico's nemen aan het begin van het seizoen', zei trainer Phillip Cocu vrijdag tijdens een voorbeschouwende persconferentie in Zeist.

Bij Feyenoord is het nog onzeker of Brad Jones onder de lat staat. 'Hij heeft vandaag alles meegedaan, maar we nemen geen risico', legde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst uit. Jones liep vorige week een lichte spierblessure in zijn bovenbeen op. De 34-jarige Australiër werd onlangs aangetrokken als vervanger van de zwaar geblesseerde Kenneth Vermeer.

Hector Moreno tijdens de PSV-fandagBeeld anp

15:32 vrijdag 29 juli 2016

58 slagen over 18 holes. Dat is weinig. Heel weinig. De Duitse golfer Stephan Jäger had 58 slagen nodig voor de eerste ronde van de Ellie Mae Classic in Hayward, Californië. Daarmee heeft hij de laagste score ooit genoteerd in een toernooi voor de profs. Twaalf onder par was een speler op een van de twee grote proftours in Amerika nog nooit gelukt.

Eén andere speler heeft ook een keer zo'n lage score gehaald. De Japanner Ryo Ishikawa was in 2010 op de golfbaan van Nagoya de allereerste die 58 noteerde in een ronde over achttien holes.
'Alles viel mijn kant op', was de verklaring van Jaeger. 'Zelfs na een slechte slag stuiterde de bal nog de goede kant op. Het was een waanzinnige ronde.'

15:18 vrijdag 29 juli 2016

Normaal houden we ons inderdaad verre van geruchten. Zeker van ongeloofwaardige transfergeruchten. Maar sommige zijn toch echt te mooi om te laten liggen: 'Balotelli naar Ajax'.

Dat leest u goed. Het komt van de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou contact hebben gehad met de Amsterdamse club. Geld is er in ieder geval, met de verkoop van de Poolse spits Arek Milik.

Balotelli is nog in dienst van Liverpool, maar wil daar weg. Belangrijkste voorwaarde voor een overgang naar Ajax is deelname aan de Champions League. Dat moet eerst maar een lukken na de 1-1 thuis tegen Paok, daarna zullen we dit gerucht verder voor u uitzoeken.

14:47 vrijdag 29 juli 2016

Johan Lammerts heeft nog alle vertrouwen in Tom Dumoulin. De bondscoach van de Nederlandse wielrenners vertrekt zaterdag naar Rio en hij neem de gekwetste Limburger gewoon mee. Dumoulin liep bij een valpartij in de Tour een scheurtje in zijn onderarm op en is nog niet hersteld van die blessure.

'Ik ga af op wat de artsen mij zeggen. Ik begrijp dat er voor Tom geen belemmering is om te fietsen', zei Lammerts vrijdag. Op de eerste wedstrijddag van de Spelen moet Dumoulin al aan de bak in de wegrace, de tijdrit is vier dagen later. 'Tom is sowieso verplicht om aan de start te komen van de wegrace, wil hij de tijdrit rijden. Hij zou daar na 100 meter in de remmen kunnen knijpen, maar dat is niet de bedoeling.'

Mocht de komende dagen blijken dat deelname onverantwoord is, dan kan Lammerts nog een vervanger oproepen. Die zou zelfs op vrijdag nog in kunnen vliegen, al beseft Lammerts ook dat dat verre van ideaal is. De coureur van Giant-Alpecin testte zijn lichaam woensdag in de Acht van Chaam, maar moest voortijdig afstappen. 'Je kunt het ook positief zien: hij heeft daar een uur kunnen rijden', besloot Lammerts optimistisch.

Dumoulin met een jonge lotgenoot.Beeld anp
Dumoulin rijdt met een speciaal gemaakte spalk.Beeld anp

14:36 vrijdag 29 juli 2016

Als titelverdediger loopt Epke Zonderland toch iets anders rond in de olympische accommodaties. 'Ook al is het net als een WK in een grote hal met veel publiek. Maar je zit constant in die olympische wereld, in het atletendorp ook. Al die andere sporters die je tegenkomt, het heeft zo'n invloed op je: hoe je 't ervaart, hoe je je voelt.' Zonderland vertelt aan het ANP kort voor vertrek aan naar Rio in Den Bosch hoe bijzonder de Spelen zijn.

'De eerste keer is heel speciaal. Je kunt je voorbereiden wat je wil, maar je moet het ervaren. Het overkomt je. Je denkt: wow, wat is dit?' Het verhinderde niet dat Zonderland bij zijn debuut in Peking de finale haalde, waar hij wel uit de rekstok viel. Vier jaar later was het prijs met goud in Londen.

'Je tweede Spelen is het al heel anders. Dan heb je al een soort beeld van wat je kunt verwachten van het olympisch dorp. Het is natuurlijk elke keer anders, maar de basis is hetzelfde. Het maakt het makkelijker om je te richten op je eigen prestatie. In Londen had ik de ervaring van Peking en van het testevent en het WK die eerder ook in de O2 Arena waren gehouden. Dat gaf zo veel rust.'

Epke Zonderland op de rekstok.Beeld PRO SHOTS

13:29 vrijdag 29 juli 2016

Christian 'Bobo' Vieri is 43 jaar, maar hij maakt een comeback. Hij vertelt dat zijn fans via een filmpje op Twitter en Instagram. Het lijkt alsof Bobo aan het hardlopen is als hij het grote nieuws aankondigt. 'Bobo is Back.'

Of het allemaal écht gaat gebeuren valt nog te bezien. Zo geeft Vieri niet precies prijs waar hij zal gaan voetballen. Voorlopig zegt hij alleen dat het ergens in China zal zijn. Vieri speelde tijdens zijn lange en rijke voetbalcarriere onder meer bij Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter en Fiorentina.

Christian Vieri tijdens het WK van 2002.Beeld getty

Twitter bericht wordt geladen...

12:48 vrijdag 29 juli 2016

Max Verstappen heeft zijn eerste rondjes op het circuit van Hockenheim gereden. De Nederlander van Red Bull klokte de vijfde tijd bij de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland. 1.16,667 was de snelste rondetijd voor de Nederlander op het circuit van 4,5 kilometer lang. Nico Rosberg van Mercedes was in zijn thuisland het snelst. Hij noteerde 1.15,517.

Later vandaag is de tweede vrije training, morgen volgen de derde en de kwalificatie. Zondag om 14.00 uur is de race.

Verstappen in Duitsland.Beeld anp

12:15 vrijdag 29 juli 2016

Een opmerkelijke wending in de loopbaan van de voetballer Wendell Lira. De Braziliaan maakte vorig jaar nog het mooiste doelpunt van 2015, maar hij verruilt nu het voetballeven voor gamen. Hij wil wereldkampioen FIFA worden.

Aanhoudende blessures hebben Lira naar eigen zeggen gedwongen tot het voortijdig beëindigen van zijn voetballoopbaan. De 27-jarige aanvaller heeft al een goede reputatie wat gamen betreft. Hij versloeg al eens wereldkampioen Abdulaziz Alshehri tijdens een potje FIFA. Het werd 6-1.

11:27 vrijdag 29 juli 2016

Heerenveen heeft één van de allerlelijkste voetbalshirts aller tijden. Dat vindt het Britse BBC althans. De verticale blauwe banen en de liefelijke rode hartjes kunnen de Britten duidelijk niet bekoren. Ze zetten het shirt van de Friezen in een rij van de meest afzichtelijke voetbaltenues. De Britten vinden dat het shirt niet past op een voetbalveld, maar wel in een scène van Alice in Wonderland.

Uit de reeks meest lelijke voetbalshirts aller tijden: Norwich City in 1992: een soort vogelpoeptenue volgens de Britten. De tijgerprint van Hull in 1993 scoort ook hoge ogen in het klassement. Deportivo Palencia, uit de derde divisie van Spanje, spant hier de kroon. U ziet zelf wel waarom.

Stefano Marzo in het shirt van Heerenveen.Beeld belga

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

11:04 vrijdag 29 juli 2016

Na zijn dramatische optreden in de Tour de France maakt Alberto Contador dit weekend zijn rentree in koers. De Spanjaard komt in actie tijdens de Clásica San Sebastián die morgen in Baskenland wordt verreden. El Pistolero zal vooral zijn benen willen testen met het oog op de Vuelta. Die ronde is voor hem het hoofddoel na het debacle in Frankrijk. De Olympische Spelen laat hij aan zich voorbijgaan.

De tweevoudig Tourwinnaar van Tinkoff kwam in de openingsrit hard ten val en moest enkele dagen later gehavend de strijd staken.

Twitter bericht wordt geladen...

11:01 vrijdag 29 juli 2016

Een week voor de start van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro pompt de Braziliaanse overheid nog wat extra geld in het project. De regering in Brasilia heeft Rio voor 220 miljoen euro extra krediet toegezegd voor de financiering van infrastructuur, aldus de krant O Globo.

De deelstaat Rio de Janeiro kampt met geldgebrek dat wordt verergerd door de Olympische Spelen. De gouverneur van de staat, Luis Ferando Pezão, sprak eerder al over een financiële noodtoestand.

10:34 vrijdag 29 juli 2016

Susila Cruijff reikt zondag in de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Schaal uit aan PSV of Feyenoord. De dochter van de voetballegende is als speciale gast aanwezig.

'Het is een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal, waar we zondag met z'n allen bij stilstaan. Dat Susila de prijs uitreikt die naar haar vader is vernoemd, maakt het nog specialer', zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Johan Cruijff overleed in maart. De beste Nederlandse voetballer aller tijden werd 68 jaar.

Cruijff werd in maart herdacht in de Arena.Beeld anp

10:21 vrijdag 29 juli 2016

Na zeven toernooien, één wereldbeker, 120 interlands en 24 doelpunten vindt hij het mooi geweest. Bastian Schweinsteiger stopt als international bij het Duitse elftal. Dat heeft hij vrijdag in een verklaring bekendgemaakt. Hij bedankt de fans, de Duitse voetbalbond en zijn ploeggenoten van die Mannschaft.

'De bondscoach weet hoe graag ik EURO 2016 had willen winnen, maar dat is niet gelukt en dat moet ik aanvaarden', schrijft de Duitser. 'Met het behalen van de wereldtitel in 2014 hebben we iets bereikt wat ik in mijn loopbaan niet meer zal herhalen. Daarom is het verstandig om nu te stoppen en de ploeg alle succes toe te wensen voor de kwalificatie voor het WK van 2018.'

Mogelijk komen we de middenvelder van Manchester United snel weer tegen in het nieuws. Volgens Engelse media is hij namelijk op weg naar de uitgang van Old Trafford. De 31-jarige voetballer zou niet in de plannen van José Mourinho voorkomen. Vorig jaar betaalde de Engelse recordkampioen nog ruim 20 miljoen euro voor Schweinsteiger.

Twitter bericht wordt geladen...

Schweinsteiger met de wereldbeker in 2014.Beeld epa

09:45 vrijdag 29 juli 2016

Werk aan de winkel voor de handbalsters. Het Nederlandse team verloor de eerste van de twee oefenwedstrijd tegen het gastland Brazilië. Het werd 29-27 in Rio. Bondscoach Henk Groener gebruikte de wedstrijd voor het uitproberen van verschillende aanvals- en verdedigingssystemen.

De handbalsters oefenen zondag nog een keer tegen Brazilië, de wereldkampioen van 2013. Op 6 augustus begint het echte werk. Dan speelt het team tegen Frankrijk.

De handbalsters tijdens de voorbereiding op Rio.Beeld anp

Twitter bericht wordt geladen...

08:15 vrijdag 29 juli 2016

Vitesse verraste donderdag met het contracteren van Ricky van Wolfswinkel. De spits heeft voor drie jaar getekend. Algemeen directeur Joost de Wit is in zijn nopjes met de aanwinst. 'We mogen trots zijn op dit kunstje', zegt hij tegen de Gelderlander. Toen Van Wolfswinkel deze week voor familiebezoek in de buurt was, heeft Vitesse hem vastgelegd. 'Hij is ontzettend gretig', zegt De Wit, die zes ton voor de tweevoudig international neerlegt.

In het shirt van Vitesse doorliep Van Wolfswinkel de Arnhemse jeugdopleiding en debuteerde hij op 5 april 2008 in het betaalde voetbal. In het seizoen 2008-2009 werd hij clubtopscorer met acht doelpunten. Daarop maakte hij een succesvolle overstap naar FC Utrecht. Na buitenlandse avonturen bij Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Ettiene en Real Betis is hij nu dus weer terug in Nederland.

Van Wolfwinkel in het shirt van Saint-Ettiene.Beeld afp

07:51 vrijdag 29 juli 2016

Novak Djokovic lijkt alles weer op de rit te hebben na zijn afgang op Wimbledon. De 29-jarige Serviër versloeg in het toernooi van Toronto met gemak de Tsjech Radek Stepanek (37) met 6-2, 6-4. In de halve eindstrijd treft hij opnieuw een Tsjech, ditmaal Tomas Berdych.

Djokovic bereidt zich in Canada voor op de Olympische Spelen. De nummer 1 van de wereld geldt samen met Andy Murray als favoriet voor het goud in Rio.

Djokovic in Toronto.Beeld epa

07:33 vrijdag 29 juli 2016

Vandaag om 10.00 uur begint het Formule 1-circus aan de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland. Het is voor Max Verstappen de eerste keer dat hij deze wedstrijd gaat rijden. Enkele collega's hebben kritiek geuit op de manier waarop de Nederlander verdedigt. De coureur van Red Bull is zich van geen kwaad bewust. 'We zijn geen zondagsrijders, toch? De echte fans vinden het mooi om te zien', countert Verstappen.

07:30 vrijdag 29 juli 2016

Een week voor de Olympische Spelen in Rio heeft golfer Joost Luiten een wisselvallige openingsronde gelopen bij het PGA Championship, de laatste major van het jaar. De 30-jarige Rotterdammer had donderdag 72 slagen nodig voor de achttien holes op de Baltusrol Golf Club in Springfield, nabij New York. Luiten bleef daarmee twee slagen boven het baangemiddelde, goed voor een plek in de middenmoot van het klassement.

Volgende week vertrekt Luiten naar Brazilië. Veel van zijn collega’s laten Rio schieten vanwege het zika-virus, maar de Nederlander gaat gewoon heen.

Joost Luiten.Beeld getty