Luister naar

Ophef in de regio: Justitie verkoopt boot speedbootdrama toch niet

Nieuws
Harco Ploegman Harco Ploegman
vrijdag 29 juli 2016 om 03:00
De boot van het speedbootdrama uit 2014 in Vinkeveen.
De boot van het speedbootdrama uit 2014 in Vinkeveen. domein roerende zaken

justitie verkoopt boot speedbootdrama toch niet

Justitie haalt de boot van het speedbootdrama in Vinkeveen alsnog uit de verkoop. De boot was te koop gezet, maar dat was niet verstandig, erkent het Openbaar Ministerie bij RTV Utrecht. Er loopt nog een gerechtelijke procedure over wie de eigenaar is. De advocaat van de nabestaanden noemt het een blamage. Behalve dat nog niet duidelijk is van wie de boot is, kan er ook nog meer onderzoek op de boot nodig zijn. De rechtszaak over het dodelijke ongeluk in 2014 is namelijk nog niet afgerond. Zowel verdachte Arnoud H. als het OM is in hoger beroep gegaan. De speedboot met H. achter het roer ramde in augustus 2014 een sloep met vier inzittenden. Bij het ongeluk kwamen twee mannen uit Leusden om het leven.

tuincentrum Uddel weer open na grote brand

Het door brand getroffen tuincentrum Fonteyn in Uddel is druk bezig met de opbouw van tijdelijke showrooms op zijn terrein, meldt Omroep Gelderland. Volgens het 25 jaar oude familiebedrijf is een kwart van het winkelpand nog geheel in tact. Dat deel zal zo snel mogelijk worden gereedgemaakt voor bezoekers. De verwoestende brand brak woensdagochtend vroeg uit. De showroom van het tuincentrum liep de meeste schade op. Het magazijn is, samen met alle voorraad, grotendeels gespaard gebleven, zodat Fonteyn een groot deel van de werkzaamheden kan voortzetten in een speciaal daarvoor ingericht noodkantoor. Het tuincentrum is daardoor weer volledig bereikbaar voor klanten.

Gasunie geeft Pokémon Go-verbod aan werknemers

Gasunie heeft het zijn medewerkers verboden om het spelletje Pokémon Go op de mobiele telefoon van de zaak te spelen. Dat blijkt uit een bericht op het intranet van het bedrijf, dat in handen is van RTV Noord en waarover die omroep bericht. Het verbod op de rage geldt tijdens werktijden. Ook heeft Gasunie de makers van Pokémon Go gevraagd om de locaties van Gasunie uit het spel te verwijderen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
'Bezwaar maken tegen nieuwbouw is volkssport nummer één aan het worden', zegt demissionair minister Hugo de Jonge.

Minister Hugo de Jonge: 'Boze buurmannen maken veel geluid, maar de mensen in de knel hoor je niet'

Boze buren die bezwaar maken tegen nieuwbouwprojecten, trekken te vaak aan het langste eind, vindt minister Hugo de Jonge. ‘We kennen toch allemaal wel jongeren die staan te springen om een woning?’

Twee van de initiatiefnemers: Femmetje de Wind en Huub Stapel.

'Allemaal een oranje keppel, op Koningsdag!' BN-ers komen in actie tegen golf van antisemitisme

De Joodse gemeenschap een hart onder de riem steken en de zwijgende meerderheid een stem geven, dat is het doel van 'Wij zijn allemaal oranje', een actie die plaatsvindt op Koningsdag.

Nieuwbouwprojecten lopen in meer dan 4 van de 5 gemeenten tegen bezwaren aan, zoals hier in de gemeente Bergen (NH). Bezwaarprocedures worden vooral door omwonenden begonnen.

Woningzoekende de dupe van bezwaarmakende burger. 'Omwonenden accepteren steeds minder'

Het is demissionair minister Hugo de Jonge een doorn in het oog: buurtbewoners die de bouw van nieuwe woningen tegen willen houden. Maar hoeveel woningen worden door bezwaren vertraagd, en wat zit er achter?

Duikers plaatsen koraal in het grote aquarium van Burgers' Ocean in Arnhem.

Burgers' Ocean vangt bedreigd koraal op in aquarium en gaat bouwen aan 'reservepopulatie'

Hoe stop je de verwachte verdwijning van belangrijke koraalriffen aan het eind van deze eeuw? Stop ze in grote aquaria wereldwijd, is de gedachte achter het project World Coral Conservatory (WCC).

De Arnhemse wijk Immerloo is een van de armste buurten van Nederland.

Arnhem gaat de schuld van tientallen gezinnen afkopen. 'De stap naar schuldhulpverlening is te groot'

Arnhem gaat in één klap de schulden aflossen van inwoners van de wijk Immerloo II. Waarom is dat nodig? 'Dit moet leiden tot een gesprek over onze omgang met schulden.'

Afgeschermde en bewaakte Israëlische ambassade in Den Haag.

Koranverbrandingen en oorlog Israël-Hamas vergroten kans op terroristische aanslag in Nederland

De kans op een jihadistische aanslag in Nederland is afgelopen jaar toegenomen, schrijft inlichtingendienst AIVD. Actuele gebeurtenissen als koranvernielingen en de oorlog tussen Israël en Hamas spelen daarbij een belangrijke rol.