VIDEO. Vlaamse militaire skydivers van Hayabusa doen er nog een wereldtitel bij

Hayabusa, het Diestse topsportteam skydiven van Defensie, heeft voor de achtste keer het wereldkampioenschap formatiespringen bij de militairen gewonnen.

hns

De competitie vond plaats in het Russische Kubinka. De omstandigheden waren zeker bij aanvang zeer slecht. De zestien teams moesten de eerste vier dagen aan de grond blijven door de zware regenval en hevige wind.

Voor dit WK moesten de springers acht sprongen uitvoeren. Hayabusa werd nooit bedreigd en won met een duidelijke voorsprong op Qatar en Duitsland. Tijdens de competitie kregen de teamleden nog spectaculair nieuws. Vorig jaar voerden ze in Praag een sprong uit waarin ze 43 bewegingen uitvoerden. Die prestatie werd nu eindelijk gehomologeerd als een Europees- en wereldrecord.

Het wordt nog een erg belangrijk jaar voor Hayabusa. In september vertrekt het team naar het wereldkampioenschap open categorie in Chicago, USA. Hayabusa is de titelhouder maar de strijd met de Amerikanen verloopt telkens op het scherp van de snee. “Ze gaan er alles aan doen om de titel in eigen land te houden”, zegt David Grauwels. “We ontlopen mekaar al enkele maanden om niet te veel prijs te geven over de manier waarop we de competitie zullen aanpakken.”

Het team bestaat verder uit Andy Grauwels, Jeroen Nollet, Dennis Praet en Danny Jacobs. Naast wereldkampioen bij de militairen en in de open categorie is Hayabusa ook wereldkampioen indoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen