Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VS

Trump bedoelde zijn hackoproep aan Rusland 'sarcastisch'

Donald Trump

"Natuurlijk was ik sarcastisch!" Donald Trump wilde woensdag niet écht suggereren dat Rusland Hillary Clinton zou hacken om haar vermiste e-mails boven water te halen. Dat zei hij vandaag tegen het televisieprogramma Fox & Friends.

Woensdag veroorzaakte Trump ophef door Rusland - dat verantwoordelijk zou zijn voor het hacken van duizenden Democratische e-mails - uit te dagen Clintons 30.000 vermiste e-mails terug te halen. Daarmee spoort hij in wezen een vijandige mogendheid aan tot cyberspionage, schreef de New York Times. Toen hem gevraagd heeft of hij dat echt zo bedoelde, gaf hij geen eenduidig antwoord. 'Dat is aan de president', zei hij, waarschijnlijk doelend op de Russische president Vladimir Poetin.

Twitter bericht wordt geladen...

Nu krabbelt de Republikeinse presidentskandidaat terug wanneer de Fox-presentator hem vraagt of hij zijn uitspraak sarcastisch bedoelde. Ook zijn vermeende bewondering voor Poetin zou reuze meevallen. "Ik heb nooit gezegd dat hij een goede leider is. Ik heb gezegd dat hij een betere leider is dan Obama. Maar Obama is geen leider, dus Poetin is zeker beter dan hij."