© Joris Herregods

© Joris Herregods

© SVW

© rr

© SVW

© SVW

© SVW

© SVW

© SVW

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Pokémon-gekte in Kammenstraat is nog maar het begin”

De Pokémon-jacht in Antwerpen, waarvoor woensdagmiddag de Kammenstraat moest worden afgesloten, is slechts het begin. “We willen de komende dagen en weken nog meer mensen op de been krijgen, in Antwerpen of andere steden”, zegt Vincent Buyssens, een van de initiatiefnemers achter de actie. Honderden ‘Pokémon Go’-jagers daagden woensdag op in de hippe winkelstraat, waardoor de politie de straat twee uur lang moest afsluiten voor het autoverkeer.

JaTi/lej

Vanaf de Ringz and Thingz tot aan het kruispunt met de Nationalestraat was er woensdag tussen 14 uur en 16 uur geen doorkomen aan. Er waren twee ‘Pokéstops’ in de populaire winkelstraat, waardoor jongeren via lokaas op (zeldzame) Pokémons konden jagen. Het ging om een initiatief van ondernemersorganisatie Unizo.

Er waren naar schatting duizend mensen in de straat. De Antwerpse politie zag zich daarom genoodzaakt om de Kammenstraat voor alle verkeer af te sluiten. “Voor ieders veiligheid”, zei woordvoerster Veerle De Vries. “Want de Kammenstraat is een smalle eenrichtingsstraat.”

De politie wist op voorhand dat er een uitnodiging circuleerde op Facebook om naar de Kammenstraat te komen. “Dus we hielden het sowieso in de gaten.”

1.000 tot 1.200 Pokémon-jagers

Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen is tevreden met zijn actie. “We hadden niet gedacht dat er zoveel mensen zouden opdagen. Op onze Facebookpagina hadden maar 200 mensen zich aangemeld, dus ik dacht dat er een man of 50 zou komen.” Het bleken er veel meer te zijn. Volckeryck schat dat er 1.000 tot 1.200 Pokémon-jagers kwamen. “Al van 12.30 uur zagen we ze opdagen.”

Volckeryck is vooral blij dat dergelijke nieuwe manieren om reclame te maken, lijken aan te slaan. “We hebben met een relatief klein budget, 50 euro en enkele prijzen, duizenden mensen naar de Kammenstraat gekregen. We zijn blij dat heel veel mensen onze straat gezien hebben, mensen die misschien anders nooit naar hier gekomen zouden zijn.” Volgens hem zijn er zelfs bezoekers van buiten Antwerpen die hier speciaal voor naar de winkelstraat afgezakt zijn.

“Slechts het begin”

Deze ‘Pokémon’-actie is slechts het begin, zegt Unizo. Op dit moment maakt volgens de organisatie slechts één op de tien handelaars effectief gebruik van de gekte. Klanten kunnen er bijvoorbeeld hun gsm opladen om verder te kunnen spelen of krijgen korting op powerbanks, waarmee ze hun toestel opnieuw kunnen opladen. Op haar website geeft Unizo tips over de manieren waarop handelaars meer munt uit het spel kunnen slaan.

Lokazen

Het aantrekken van spelers kan zelfs kosteloos. “Lokazen kan je in het spel kopen voor 1 euro, maar er zijn ook manieren om ze gratis te krijgen”, zegt Vincent Buyssens, een van de beheerders achter de Belgische ‘Pokémon Go’-pagina op Facebook. “In de Kammenstraat werden ze bijvoorbeeld uitgezet door spelers die gehoor gaven aan onze oproep op Facebook.”

Buyssens wil het evenement graag herhalen en zoekt sponsors die de spelers ter plaatse belonen met - niet-virtuele - prijzen. In Antwerpen werd al samengewerkt met onder meer Proximus en Red Bull.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Pokémon Go