Direct naar artikelinhoud

Zo houd je de kinderen deze week bezig

Je kinderen zes weken lang bezighouden, hoe doe je dat? Om wanhopige ouders, oppassers, opa's en oma's wat inspiratie te bieden tipt Het Parool de komende periode regelmatig de leukste kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie.

Een jonge fan tijdens de open dag van AjaxBeeld anp

Weet jij nog leuke kinderactiviteiten die we absoluut niet mogen vergeten? Mail dan naar stadsgids@parool.nl.

Woensdag: Dikkie Dik en de taart

In de OBA Molenwijk wordt woensdagmiddag de muziekvoorstelling Dikkie Dik en de Taart opgevoerd. Peuters, kleuters en hun ouders kunnen tijdens de voorstelling volop meezingen met de liedjes van Dikkie Dik.

Woensdag 27 juli 15.00-15.35 uur, OBA Molenwijk, Molenwijk 21, Toegang € 5,- / met OBA-pas en/of Stadspas gratis.

Donderdag: Bijlmertours

Kinderen van 8 jaar en ouder en volwassenen kunnen iedere dinsdag en donderdag op expeditie in de Bijlmer. Ga op stap met het Bijlmer Museum en loop langs kunst in de openbare ruimte en bezoekt het monument van de Bijlmervliegramp (1992). Midden tussen de hoogbouw staat ook nog de oudste kinderboerderij. Onderweg hoor je het verhaal van de Bijlmer.

Elke dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Deelnemen is gratis. Juli: 19, 21, 26 en 28. Augustus: 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23 en 25. Aanmelden kan tot 11.00 uur op dezelfde dag.

Vrijdag: Ajax Open Dag

De jongste Ajacieden hebben vrijdag de kans om oog in oog te staan met hun helden van Ajax. Fans van de club kunnen een kijkje nemen bij het veld van de Arena. Om 15.15 uur start de presentatie van de Ajax Vrouwen gevolgd door de presentatie van Ajax 1. Van 16.00 tot 17.00 uur is er de kans om handtekeningen van favoriete spelers te verzamelen. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd van Lucky Ajax. Naast het vaste programma zijn er op het terrein allemaal activiteiten en spelletjes voor kinderen.

Vrijdag 29 juli van 12.00 uur tot 18.00 uur, Arenapark, entree gratis.

Jonge fans volgen een voetbalclinic tijdens de open dag van Ajax.Beeld anp