© AFP

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tweede dader geïdentificeerd van aanslag in Franse kerk

De tweede dader van de gijzeling in de Franse kerk gisteren, waarbij een priester de keel werd overgesneden, is geïdentificeerd. Het zou volgens France 3 gaan om de 19-jarige Abdelkrime Petitjean.

sdv

Petitjean zou niet uit Normandië afkomstig zijn, en zich pas recent tot de islam hebben bekeerd, zeggen bronnen aan France 3.

Volgens BFM-tv is er echter nog geen formele identificatie, omdat er eerst nog DNA-onderzoek moet gebeuren. De man zou te zwaar verminkt zijn nadat hij door de politie werd uitgeschakeld.

Gisteren had onderzoeksrechter François Mollins al de naam van zijn kompaan bekend gemaakt. De 19-jarige Adel Kermiche, woonde naast de kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray, en droeg een enkelband na verschillende pogingen om in Syrië te gaan vechten.

“Allahu Akbar”

Kermiche en zijn mededader werden gedood door de politie. Volgens de politie riepen de twee “Allahu Akbar” toen ze uit de kerk kwamen.

Het duo was rond 10 uur gewapend de kerk binnengevallen tijdens de mis. Ze gijzelden de priester en vier gelovigen, onder wie twee zusters. Een derde zuster kon ontsnappen en sloeg alarm. De jihadisten sneden de keel van de priester over, en probeerden dat ook te doen bij een andere man. Die overleefde, maar vecht nog steeds voor zijn leven.

De massaal opgekomen veiligheidsdiensten wilden de kerk binnenvallen, maar zien af van dat plan omdat de terroristen de drie overgebleven vrouwen als levend schild rond zich houden. Na enkele mislukte pogingen tot onderhandelen lopen de twee zelf naar buiten, waarop ze onmiddellijk neergeschoten worden.

16-jarige vrijgelaten

Tijdens het onderzoek gisteren werd ook een 16-jarige Algerijn opgepakt, maar hij blijkt niks met de zaak te maken te hebben. Hij kwam op de radar omdat hij de jongere broer is van iemand tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel loopt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER