Account
Logo
Zoeken
10 °C
Twee meiden beboet voor het te snel varen

Twee meiden beboet voor het te snel varen

ma 25 juli 2016, 15.36 uur

DE VEENHOOP - Op het Friese water zijn zondag door de waterpolitie twee meiden beboet omdat ze te snel voeren. Een 14-jarige uit Joure en een 15-jarige uit Bussum waren daarnaast ook onvoldoende op de hoogte van de regels. In beide gevallen heeft de politie een gesprek met de ouders gehad, waarbij ook de ouders aangaven de regels niet goed genoeg te kennen.

De 14-jarige Jouster voer met hoge snelheid in een Zodiac een politieboot voorbij bij De Veenhoop. Na controle bleek het vaartuig ook niet aan de regels te voldoen. Zo was het dodemanskoord niet bevestigd, er was geen brandblusser in de boot aanwezig en waren er niet genoeg reddingsvesten aan boord. Een boete was het gevolg.

Bij het Sannemar bij de Alde Feanen werd de snelheid gecontroleerd van een Zodiac. De 15-jarige meid uit Bussum die in de boot zat voer te snel. Op het water daar geldt een maximum snelheid van 6 km/u. Zij werd hiervoor op de bon geslingerd.

Daarnaast werden er waarschuwingen uitgedeeld aan diverse schippers. Onder andere voor het hebben van een sleep achter de boot, bijvoorbeeld een surfplank waar kinderen op kunnen spelen. Het is niet toegestaan deze achter de boot te hebben in een vaargeul. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Daarnaast kan het worden gezien als waterskiën. Dit is alleen toegestaan in bepaalde snelvaargebieden in Friesland.

De politie heeft aangegeven de komende dagen te blijven controleren op het water.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto