Direct naar artikelinhoud

Uitzwaaidag Islam krijgt talloze ludieke 'steunbetuigingen'

Een Facebookpagina die bedoeld is om de islam 'uit te zwaaien' krijgt talloze ludieke steunbetuigingen uit onverwachte hoek.

Uitzwaaidag Islam krijgt talloze ludieke 'steunbetuigingen'
Beeld Screenshot Facebook

Op de Facebookpagina Uitzwaaidag Islam schrijft de bedenker van het evenement onder meer: "Wij zeggen NEE tegen deze haatcultuur en zwaaien graag de Islam en consorten uit op 15 maart 2017. Doe jij mee?"

Dat levert geen boze reacties op, maar juist vragen over waar de reis naartoe gaat en of ze eventueel zelf een bestemming mogen kiezen. "De Seychellen, mag dat ook?" Ook Turkije en Marokko zijn populair onder de mensen die reageren. 

Terugwerkende kracht
Een Nederlandse die al in het buitenland woont, vraagt: "Als niet moslima, maar wel verblijvend in een moslimland, kan ik nog met terugwerkende kracht aanspraak maken op reis- en verblijfskosten?"

Ook krijgt de organisator complimenten. "Je bent een organisatietalent maar houdt totaal geen rekening met de schoolvakantie van je doelgroep. Kan het niet tijdens de zomervakantie?"

Meester Bart
Meester Bart, leraar en columnist uit Amsterdam, heeft als reactie een 'brief' aan de ouders van zijn leerlingen online gezet. 

"Bij dezen wil ik u de nodige informatie geven betreft de werkweek van 14 maart tot en met 17 maart aanstaande. Zoals u weet gaan wij ieder jaar op kamp met de leerlingen. Voorgaande jaren zijn we bijvoorbeeld naar Boeddhisme gegaan, een jaar eerder deden we een bezoekje aan Christen. De leerlingen hebben zich kostelijk vermaakt en daarom gaan wij ervan uit dat ook dit schooljaar onze reis zal slagen. Dit jaar zullen wij naar Islam gaan."

Sylvana
Eind mei was er een soortgelijk evenement, maar dan om Sylvana Simons uit te zwaaien. Daar waren de reacties niet ludiek, maar racistisch. Premier Mark Rutte noemde de mensen die destijds reageerden "idioten" en "doorgeslagen tokkies".

De reactie van Meester Bart op Facebook.Beeld Facebook