Direct naar artikelinhoud

Verstappen 5e in Hongarije, Hamilton wint

Verstappen 5e in Hongarije, Hamilton wint

Max Verstappen heeft zondag niet het podium gehaald in de Grote Prijs van Hongarije. De achttienjarige Limburger finishte in zijn Red Bull als vijfde op de Hungaroring. Hij vocht in de slotfase van de race een verbeten duel uit met de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari , die er ondanks verwoede pogingen niet in slaagde de Nederlander in te halen.

Lewis Hamilton won de race op het korte en bochtige circuit. Het was al de derde zege op rij voor de regerend wereldkampioen van Mercedes, die met zijn overwinning ook de leiding in het kampioenschap van de Formule 1 overnam van teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser van Mercedes finishte als tweede.

Rosberg startte van poleposition, maar raakte al voor de eerste bocht zijn koppositie kwijt aan Hamilton, die binnendoor kwam. De titelhouder nam vervolgens afstand van zijn rivaal en wist tot aan de finish Rosberg voor te blijven, ook al kwam de Duitser enkele keren dicht in de buurt.

Daniel Ricciardo presteerde dit keer beter dan Verstappen. De Australische teamgenoot van de Nederlander bij Red Bull begon als derde aan de race en eindigde ook op die plaats. Hij zag in de slotronden de Duitser Sebastian Vettel naderbij komen, maar wist de kopman van Ferrari van zich af te houden.

Verstappen wist vanaf de vierde startplek geen posities op te schuiven. Na zijn eerste pitstop viel hij terug naar de zesde plaats, achter Vettel en Räikkönen. Na zijn tweede bandenwissel keerde hij tussen de Ferrari's terug op de baan. Een enerverend gevecht met Räikkönen ontvouwde zich, waarbij de Nederland tot twee keer toe een aanval van de Finse oud-wereldkampioen afsloeg.