Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Robin Haase verliest ATP-finale in Gstaad van Spanjaard López

De tennisser werd in twee sets verslagen door de Spanjaard Feliciano López.

Robin Haase tijdens de ATP-finale in Gstaad.
Robin Haase tijdens de ATP-finale in Gstaad. Foto Fabrice Coffrini / AFP

Tennisser Robin Haase heeft zondag verloren in de finale van het ATP-toernooi in de Zwitserse stad Gstaad. Hij werd in twee sets verslagen door de Spaanse Feliciano López: 4-6, 5-7.

Het was de vijfde keer dat de Haagse tennisser een ATP-finale speelde. Hij won er twee, beide keren in de Oostenrijkse stad Kitzbühel. Een jaar geleden stond hij ook in de finale in Gstaad, maar verloor toen van de Rus Michail Joezjni.

Zaterdag won Haase de halve finale van de Franse Paul-Henri Mathieu. Het spel werd toen lange tijd stilgelegd vanwege regen. Haase heeft het vier keer eerder opgenomen tegen López, en hem drie keer verslagen. Het toernooi in Gstaad was de vijfde die López won.

Haase deed het in Gstaad een stuk beter dan vorige maand op Wimbledon. Toen werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld door Amerikaan Jack Sock.