Direct naar artikelinhoud

Man randt vrouw (21) aan in centrum van Amsterdam

Een 21-jarige vrouw is zaterdagavond in het centrum van Amsterdam slachtoffer geworden van een aanranding. De dader verkeerde onder invloed van drugs.

Man randt vrouw (21) aan in centrum van Amsterdam
Beeld Floris Lok

Het slachtoffer werd rond 20:50 uur op de Nieuwezijds Voorburgwal opeens van achteren door de man vastgepakt en naar de grond gewerkt. De man deed daarna zijn broek naar beneden en bewoog tegen de vrouw aan. 

Omstanders probeerden in te grijpen en de man van de vrouw af te krijgen. Dat ging moeilijk, omdat de man zich hevig verzette. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Uiteindelijk lukte het de omstanders de man weg te krijgen van het slachtoffer.

De man werd daarna overdragen aan de politie, die hem aan hebben gehouden, maar vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis hebben overgebracht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan op het politiebureau.

Volgens een politiewoordvoerder verkeerde de man onder invloed van verdovende middelen. Hij zou verklaard hebben paddo's of truffels te hebben gebruikt. In het voorbijgaan vanaf het Spui naar de Nieuwezijds Voorburgwal heeft hij ook andere mensen vastgepakt en betast. 

De woordvoerder benadrukt dat het incident niet gerelateerd is aan de Europride. "Het had ook op een willekeurige andere dag kunnen gebeuren."