Direct naar artikelinhoud

Popcorn Panel: The Neon Demon was raar, maar mooi

Elke week vertellen vier bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: The Neon Demon.

De film is goed omdat die meiden heel overtuigend spelen."Beeld -

Kiyomi Copier, 17 jaar, havoleerling
"Mijn eerste reactie: apart. Het gaat over een knap meisje dat heel verlegen is, maar ook gemeen kan zijn. Op een gegeven moment wordt het verhaal echt spannend. Zelfs al snap je niet helemaal wat er gebeurt en is het wat vreemd. Eén van de heftigste scènes vond ik die met het oog. Ik zal verder niets verklappen, maar ik zie dat nog steeds voor me. De film is ook goed omdat die meiden heel overtuigend spelen."

Kiyomi CopierBeeld Het Parool

Eric de Wolff, 56 jaar, verpleegkundige
"Mijn vriendin wilde hier graag naartoe, zij is echt van de enge films. En ik vond het niet erg om mee te gaan. Maar geschrokken ben ik nooit. Het was vooral bizar. Het is een verhaal over doorgeslagen jaloezie en een meisje dat het in de bol heeft gekregen. Ik weet eigenlijk niet wat voor genre film dit nou precies is. Wel een film met veel aandacht voor de muziek en de manier van filmen. Ja, filmisch was het ongelooflijk sterk."

Eric de WolffBeeld Het Parool

Freddy Roering, 56 jaar, werkt bij een uitgeverij
"Vooraf had ik verschillende recensies gelezen en dus dacht ik dat het een horrorfilm zou zijn. Maar ik vond het helemaal niet spannend. Eerder slaapver- wekkend. De muziek en het filmen waardeerde ik wel. Maar waar het verhaal naartoe ging? Scènes liepen zonder logica in elkaar over. Je denkt steeds: nu gaat er iets gebeuren. Maar dat kwam dan maar niet. En ja, dan duurt die film wel heel lang."

Freddy RoeringBeeld Het Parool

Anne Schamle, 17 jaar, vmbo-t-scholier
"Ik vond het een goede film, maar ik weet niet zeker of ik het verhaal nou
helemaal snapte. Ik dacht vaak: waar gaat het verhaal heen? Wat gebeurt er precies? Het is een film waarbij je moet opletten. Er werd ook niet veel gesproken. Maar de muziek en de manier waarop alles gefilmd is, vond ik wel heel mooi. Raar, maar mooi. Eén van de beste scènes vond ik die op de catwalk. Daar kwam alles mooi samen.''

Lees hier onze recensie: The Neon Demon draait volledig om schoonheid en stijl (****) [+]

Anne SchamleBeeld Het Parool