Direct naar artikelinhoud

Politie zoekt auto van vermiste Amsterdamse bergbeklimmer

De politie is in Amstelveen en Buitenveldert op zoek naar de auto van de in Nepal vermiste Amsterdamse bergbeklimmer Christiaan Wilson.

Christiaan WilsonBeeld Facebook

Dat doen ze op verzoek van de familie, verklaart een woordvoerder van de politie naar aanleiding van een Facebookbericht van de politie Amsterdam Zuid-Buitenveldert.

De 35-jarige Wilson parkeert een van zijn twee auto's, de beige Daihatsu Cuore met kenteken 03-NF-GD waar de politie naar op zoek is, vaak ergens buiten de zones voor betaald parkeren in Buitenveldert of Amstelveen. Meestal is dat de Amstelveense Randwijck, maar een zoekactie daar heeft tot nu toe niets opgeleverd. 

De zoektocht naar de auto heeft geen direct verband met de zoektocht naar Wilson, benadrukt de woordvoerder. De bergbeklimmer was op 17 april vertrokken voor een tocht van ruim een maand naar de top van de ruim achtduizend meter hoge berg in de Himalaya. Op 15 mei heeft hij voor het laatst contact gehad met zijn familie. Op na die datum verzonden sms-berichten werd niet meer gereageerd, zo schrijft de familie van Wilson op een website om geld op te halen voor de zoektocht naar de bergbeklimmer. 

Mensen met meer informatie over de auto wordt verzocht te bellen naar 0900-8844 en te vragen naar Bureau Districtsrecherche Amsterdam Zuid.