Direct naar artikelinhoud

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De Surinaamse krijgsraad heeft het proces tegen president Desi Bouterse opgeschort tot 5 augustus. In het Verenigd Koninkrijk heeft de grote man achter de Brexit-campagne, Boris Johnson, laten weten niet David Cameron te willen opvolgen als premier. Verder in de Volkskrant Avond: de toespraak die Jet Bussemaker hield bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij en: hoe succesvol waren de Nederlandse F16's in Irak en Syrië?

De krijgsraad, met op de achtergrond aanklager Roy Elgin. De aanklager in Suriname heeft de krijgsraad gevraagd te stoppen met de vervolging van president Desi Bouterse en meer dan twintig andere verdachten in het proces over de Decembermoorden.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Krijgsraad Suriname schort moordproces tegen Bouterse op

De krijgsraad heeft het proces tegen president Desi Bouterse en de andere verdachten van de Decembermoorden donderdag opgeschort tot 5 augustus. De rechters besloten hiertoe nadat de militaire aanklager zei dat het OM de vervolging wilde staken. Er ontstond echter grote verwarring omdat hij liet doorschemeren zijn strafeis wel te willen uitspreken als de krijgsraad dit wilde.

Boris Johnson toch niet in race om Cameron op te volgen

Boris Johnson, die aan het roer van de Brexit-campagne stond, heeft vanmiddag in een toespraak gezegd niet mee te doen aan de strijd om de positie van David Cameron. Eerder vandaag stelden Michael Gove, beoogd tweede man van Johnson, en Theresa May zich wel kandidaat.

Slijterijketen Mitra failliet verklaard, 144 medewerkers op straat

Slijterijketen Mitra is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Als gevolg van het faillissement zullen 24 eigen winkels van Mitra de deuren sluiten en dreigen 144 werknemers op straat te komen staan.

Tjetsjeense dictator Kadyrov krijgt eigen 'The Apprentice'

De Russische staatstelevisie werkt aan een talentenjacht met de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov in de hoofdrol. Prijs voor de winnaar: een baan als assistent van Kadyrov.

Boris Johnson tijdens de persconferentie waarin hij aangeeft David Cameron niet te willen opvolgen.Beeld afp

Sportzomer

Liveblog Portugal - Polen

De eerste kwartfinale staat op het programma: Portugal tegen Polen. Wordt dit dan de wedstrijd van Ajax-spits Milik en zijn kompaan Lewandowski in de Poolse aanval? Of is het toch weer Ronaldo die zijn wereldklasse toont? Volg de hoogtepunten van de wedstrijd in ons liveblog.

Ibrahimovic verhuist naar Manchester United

Zlatan Ibrahimovic speelt komend seizoen voor Manchester United. De Zweedse topspits bevestigt via Facebook en Instagram dat hij volgend jaar voetbalt voor de Engelse topclub.

Zlatan Ibrahimovic in zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint Germain.Beeld reuters

Video

De twintigers van nu groeiden op in een anti-rookwereld. Rookruimtes verbieden? Logische volgende stap. Maar kijk hoe kort geleden je eigenlijk nog overal mocht opsteken.

Vanavond op tv

De eerste kwartfinale van het EK staat op het punt te beginnen: Polen tegen Portugal (NPO 1, 21:00 uur). Geen zin in voetbal? Stem dan om 22.00 uur af op NPO 3, voor een herhaling van Jojanneke in de prostitutie. Of kijk om 20.30 uur op RTL 8 naar de film Freedom Writers. Onze complete tv-selectie vindt u hier.

Morgen in de krant

Wie wordt wél de opvolger van Cameron? (+)

Nadat topfavoriet Boris Johnson heeft aangegeven niet mee te zullen strijden om de positie van David Cameron, is de vraag die overblijft: wie wordt wél de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk? Vijf mogelijke kandidaten.

F16's terug uit Irak en Syrië: wat heeft de missie opgeleverd? (+)

Sinds 2014 vliegen Nederlandse F16's boven Irak en Syrië in de strijd tegen IS. Dinsdag keerden de laatste toestellen terug, België neemt de Nederlandse plek nu over. Wat heeft de missie opgeleverd? 'Toen we begonnen was IS onderweg naar Bagdad, nu verliezen ze dagelijks terrein.'

Jet Bussemaker tijdens de herdenking van de slavernij: 'verbreek ketenen, steeds opnieuw'

'Het besef dat de betovergrootvader van mijn dochter nog als slaaf geboren is, heeft mij diep geraakt.'

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Minister Jet Bussemaker van OC&W tijdens het debat over de jaarrapportage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.Beeld anp

Geldvraag: Kan ik mijn bod op een internetveilig intrekken?

Bij kopen op internet heb ik veertien dagen bedenktijd. Geldt dat ook voor internetveilingen? Sommige aanbieders bieden namelijk wel recht op retour.


'Als België kampioen wordt, krijgt Wilmots een standbeeld' (+)

VRT-sportpresentator Karl Vannieuwkerke (45) heeft nu nog de handen vol aan de Rode Duivels. Vanaf 12 juli, de Tour is dan een week op weg, is hij anchor van Vive le Vélo. Dat in Nederland De Avondetappe is verdwenen, hij snapt er niets van.

Column Aaf Brandt Corstius: voorspelbare cadeautjes kopen is ook een kunst (+)

Je schijnt het geluk in jezelf te moeten vinden, en dat lukt me heel goed sinds ik - deze week tien jaar - met Gijs ben. Laten we het zo maar zeggen. Ik wil hem niet teveel onder druk zetten.