Witte ballonnen opgelaten voor verongelukte Sofie

© rr

In de Ursulinen Mechelen is donderdagmiddag een herdenkingsmoment gehouden voor leerling Sofie De Ridder. Het meisje (13) kwam woensdag om het leven bij een tragisch ongeval in Zemst.

Sven Van Haezendonck

Sofie was met de fiets onderweg naar school in Mechelen om haar rapport op te pikken toen ze in de Damstraat in Zemst werd gegrepen door een vrachtwagen. Ze stierf ter plaatse aan haar verwondingen. De verslagenheid in de Ursulinen was gisteren erg groot.

Vandaag heeft de school voor het verongelukte meisje een herdenkingsmoment gehouden in de sportzaal. "Met enkele teksten en muziek herdachten we Sofie. Daarna lieten we samen witte ballonnen los, met een sterretje eraan bevestigd. Op sommige sterretjes stond een woordje voor of over Sofie", vertelt woordvoerster Ingeborg De Cooman.

Leerlingen, ouders en leraren waren talrijk aanwezig. "Ze zochten en vonden steun bij elkaar in deze moeilijke tijden.De herdenkingsruimte voor Sofie in onze bibliotheek blijft geopend tot en met 7 juli 2016, tijdens de openingsuren van de school", zegt De Cooman nog.

Het tragisch ongeval is een zware klap voor de gemeenschap in Eppegem (Zemst), waar Sofie woonde. Eind oktober vorig jaar kwam ook al haar hartsvriendin Merel De Prins om het leven bij een verkeersongeval in Vilvoorde. Ze werd toen van de weg gemaaid door een bestuurder. Hij sloeg op de vlucht, maar gaf zich uiteindelijk toch aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen