Nederlandse prinses Amalia doet stiekem mee aan wedstrijd met pony

© pn

Prinses Amalia, de twaalfjarige dochter van de Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima nam afgelopen weekend stiekem deel aan een paardenwedstrijd, georganiseerd door springstal Hoeve de Grient in Etten-Leur. Het meisje legde een foutloos springparcours af.

vwh

De Nederlandse royaltywatcher Marc van der Linden vertelde woensdagavond in een interview met de entertainmentshow RTL Boulevard dat de organisatie van de wedstrijd in Etten-Leur niet op de hoogte was van de adellijke kandidate. Volgens de kenner had prinses Amalia zich ingeschreven onder een andere naam om te voorkomen dat er veel media aanwezig zouden zijn.

Pas tijdens de wedstrijd werd de twaalfjarige prinses aangekondigd als Amalia van Oranje. “De meid moet een kind kunnen zijn en, zeg maar, van haar paard kunnen vallen zonder dat de wereldpers meekijkt”, zei de verslaggever. Prinses Amalia legde met haar pony Safary een foutloos springparcours af, maar was net niet snel genoeg om in de top tien te belanden. Ze belandde op de elfde plaats in de lijst met 28 deelnemers.

In het publiek zaten nog enkele bekende gezichten: koningin Máxima en haar ouders zaten volgens aanwezigen tussen het publiek te smullen van knakworsten. Toen de vier na de wedstrijd naar huis reden, maakte Amalia nog een selfie met een jonge fan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen