Man die schoonmoeder aan “stukken wilde snijden” krijgt straf met uitstel

© BELGAIMAGE

De correctionele rechtbank heeft Yousef D. (36) uit Antwerpen veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor de moordpoging op zijn schoonmoeder. De man was vorig jaar met twee messen en vuilniszakken naar haar woning in Brasschaat getrokken om de vrouw “aan stukken te snijden”, maar de politie kon hem onderscheppen.

Het ging vorig jaar al een tijdje slecht tussen Yousef D. en zijn echtgenote, met wie hij zeven jaar getrouwd was. Hij was gewelddadig en kampte met een alcoholprobleem. Op 1 november 2015 had beklaagde zijn vrouw bij de keel gegrepen en begon hij te tellen, om te kijken hoe lang ze zonder adem kon. Ze durfde uit schrik niet naar de politie te gaan.

De vrouw trok op 9 november wel bij haar moeder in. Yousef D. eiste dat ze terug kwam, maar ze weigerde. Op 4 december zei hij dat hij onderweg was naar zijn schoonmoeder om haar in stukken te snijden.

Zijn echtgenote belde de politie en die kon de beklaagde arresteren. Hij had een dolk, een vouwmes en vuilniszakken bij en biechtte spontaan zijn plannen op. In een later verhoor zei hij dat hij haar enkel wilde bang maken en dat zijn schoonmoeder een verzoening met zijn vrouw in de weg stond.

Zijn advocaat pleitte voor een herkwalificatie naar ‘bedreigingen’, maar de rechtbank vond het bewezen dat hij wel degelijk de bedoeling had om zijn schoonmoeder te doden. Yousef D. kreeg een celstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn alcoholmisbruik, mag niet meer in de buurt van zijn echtgenote of haar moeder komen en moet werk zoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen