Miskopen? Je doet ze vaak tijdens de solden

© Shutterstock

Op vrijdag 1 juli starten de zomerkoopjes, maar de soldenperiode is voor sommigen het moment waarop ze een miskoop begaan. Dat blijkt een online rondvraag van 2dehands.be, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ivox.

vwh

Uit de enquête blijkt dat 76 procent van de duizend bevraagde Belgen de soldenperiode beschouwen als ‘het ideale moment’ om hun kleerkast uit te breiden, maar de cijfers tonen aan dat het ook het moment is waarop dames en heren de meeste miskopen begaan. Bijna een vijfde van de soldenjagers (19 procent) laat zich helemaal inpalmen door aanlokkelijke prijskaartjes, maar heeft achteraf spijt van de aankoop.

Vrouwen (26 procent) stellen na het shoppen meer dan mannen (12 procent) vast dat ze een of meerdere items beter in het rek hadden laten liggen. De meeste van die vrouwen (80 procent) geeft aan dat hun miskoop het gevolg was van een impulsieve keuze omdat het stuk in kwestie spotgoedkoop was. Zo’n 25 procent laat weten dat het koopje eigenlijk niet de juiste maat is, 16 procent besefte nadien dat de vangst te extravagant is om aan te trekken en 12 procent nam geen tijd om te passen in de winkel en kwamen er dus pas thuis achter dat de kleren te groot of te klein zijn.

Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be, zegt dat kleren die in de kast blijven liggen weggegooid geld zijn. Ze heeft een gouden tip voor wie straks met een volle portemonnee richting winkelstraat trekt. “Ruim op voorhand je kleerkast op en maak een lijstje met wat je echt nodig hebt. Je ongebruikte kleding kan je dan nog verkopen, zodat er extra geld vrijkomt voor de solden. En laat je je tijdens de koopjes toch vangen aan een miskoop, dan kan je wellicht een deel van het geld nog recupereren door het te het stuk te koop aan te bieden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer