De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 8 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Agent schiet pistool af in klas
   
 

AMSTERDAM - Leerlingen van basisschool De Wingerd in Hengelo zijn gisteren de stuipen op het lijf gejaagd toen een politieman in een volle klas met zijn dienstwapen per ongeluk een schot loste.

De politieman, Gerard Horst, verkeerde in de veronderstelling dat hij de patroonhouder uit zijn pistool had verwijderd. De agent, leraar Paul Drukker en de leerlingen van de groep 7 kregen de schrik van hun leven toen er plots een daverende knal door het lokaal klonk en de kogel op de vloer afketste.

Het incident vond plaats tijdens een les in het kader van het zogenoemde schooladoptieplan. De politie Twente kent al jaren dit project, waarbij agenten een eigen school hebben 'geadopteerd' en in uniform voor de klas staan om allerlei onderwerpen te behandelen als geweld, alcohol, gokken, drugs en discriminatie.

"Omdat kinderen dat reuze interessant vinden, wordt soms ook het dienstpistool getoond", aldus politiewoordvoerder Kadir Yildirim.

Geluk bij een ongeluk was dat de politieman het wapen uit voorzorg onder de tafel hield met de loop richting de vloer. Bovendien stond de man met zijn rug naar de klas.

Volgens leraar Paul Drukker was er geen sprake van paniek: "Aanvankelijk was het doodstil, want het was toch wel een behoorlijke knal. Vervolgens brak het nodige tumult uit. Maar de agent en ik konden ons goed beheersen. Wanneer wij in paniek waren geraakt, was dat ongetwijfeld overgeslagen op de kinderen. Al hebben we ze wel ingelicht dat het niet helemaal was gegaan zoals het hoort. Gelukkig kwam de afgeketste kogel elders in het lokaal terecht, want het projectiel had ook iemand kunnen raken."

De agent heeft, aldus de woordvoerder, het incident vervolgens na afloop van de les samen met de leraar en de scholieren uitgepraat.

Het is niet voor het eerst dat het tijdens een demonstratie voor de klas misgaat. Jaren geleden werd in Almelo een jongetje in de boeien geslagen, waarbij het sleuteltje was zoek geraakt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 8 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.