De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 8 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Zoektocht naar delen
van lijken in Koewacht

   
 

door Jolande Westdorp en Cees Jansen KOEWACHT - In het Zeeuwse kerkdorp Koewacht is een macabere speurtocht aan de gang naar lichaamsdelen van de vermoorde Antwerpse postbezorgster Jolanda Prinsen (29).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 27kb)
Belgische agenten speuren in het Zeeuwse Koewacht naar lichaamsresten van drie vermiste vrouwen. Hoofdverdachte de Belg Claude Pierret had hier zijn caravan. De zoektocht in het Zeeuwse plaatsje kan nog enkele weken duren. (Foto: DUO FOTO)
De omgeving van een afgelegen polderwoning aan de Nieuwe Karnemelkstraat 23 is sinds gisterochtend hermetisch afgegrendeld op verzoek van de Belgische autoriteiten. Het is niet uitgesloten dat op het horrorterrein meer resten van omgebrachte vrouwen zijn gedumpt.

De woning en het vervuilde omringende perceel met opstallen worden minutieus doorzocht door Belgische rechercheurs met speurhonden. De panden worden dag en nacht bewaakt door een Belgisch legeronderdeel. Met shovels afgegraven grond wordt voor nader onderzoek afgevoerd in containers. Afgelopen weekeinde vlogen twee F16-straaljagers boven het perceel om met infrarood-apparatuur te speuren naar omwoelde grond.

Op de Nieuwe Karnemelkstraat 23 bivakkeerde tot voor kort in een caravan de Belg Claudy Pierret (53).

Hij wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Jolanda Prinsen.

Het lichaam van deze vrouwelijke postbode werd in 1998 in de Belgische Ardennen gevonden. De voeten en de armen van Jolanda ontbraken. Mogelijk liggen deze lichaamsdelen in Koewacht. Bij de zoekactie wordt met radarapparatuur gespeurd naar holtes die zich rondom begraven lichaamsdelen vormen.

Lopendeband-werker Pierret wordt tevens in verband gebracht met de moord op zijn, eveneens voormalige, vriendin Marie-Josée de Nocker (56). Haar lijk werd in 1995 teruggevonden langs een polderkanaal in het Belgische Vrasene, nabij Koewacht. Volgens de Belgische onderzoeksrechter Walter van der Sype wordt Pierret al sinds jaren van beide gruwelmoorden verdacht. "Wij keren het hele terrein binnenstebuiten in de hoop nu eindelijk bewijsmateriaal tegen hem te vinden."

Pierret heeft eerder acht maanden in voorarrest gezeten, nadat in zijn auto hoofdharen van Marie-Josée de Nocker werden teruggevonden. De vermeende seriemoordenaar loopt momenteel bij gebrek aan bewijzen vrij rond.

Ook in een al 25 jaar oude vermissingszaak van de Antwerpse tiener Maddy Hollanders (13) duikt de naam van Pierret op. De fabrieksarbeider was in de jaren zeventig getrouwd met een stiefzus van het meisje, wier lichaam nooit is teruggevonden.

De huidige bewoners van de Zeeuwse polderwoning weten van niets. "Wij wonen hier pas sinds afgelopen december en hebben Pierret nooit ontmoet." De vorige eigenaar en vriend van Claudy Pierret, chemisch ingenieur Helmuth Bergunde (57), is volgens buren overhaast geëmigreerd naar de VS. "Helmuth vertelde ons dat hij weg wilde, omdat justitie achter hem aan zit", aldus buurman John Ernst.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 8 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.