Direct naar artikelinhoud

Eerste zondagse TT meteen uitverkocht

De TT van Assen is zondag uitverkocht. In totaal zijn er 105.000 betalende bezoekers op het Drentse circuit, die de wegraces van de MotoGP komen bekijken. Niet eerder waren er op de wedstrijddag van de TT zo veel bezoekers sinds de aanpassingen aan het circuit in 2006.

TT van AssenBeeld ap

Volgens woordvoerder Peter Schorer van het circuit is de TT in de lange geschiedenis - zondag is de 86e editie - nooit uitverkocht geweest. 'Maar in 2006, toen het circuit langer was, konden we veel meer mensen kwijt. In ieder geval breken we een record de eerste keer dat de TT niet op zaterdag, maar op zondag wordt gehouden.'

In totaal verwelkomde de TT de afgelopen drie dagen 160.500 bezoekers, flink meer dan de 142.150 van 2015. De trainingen op vrijdag trokken bijna 18.000 motorsportliefhebbers, bij de kwalificaties op zaterdag waren er 37.570 toeschouwers.

'We zaten vorig jaar al in de lift, maar dit is boven verwachting en we kunnen het goed gebruiken', aldus Schorer. Het TT Circuit verlengde zaterdag het contract met MotoGP-promotor Dorna met tien jaar. Het betekent dat tot en met 2026 Assen verzekerd is van de MotoGP. Het circuit investeert de komende jaren 16 miljoen euro in verbeteringen; onder meer aan de tribunes en in de veiligheid.

De massale toestroom naar het circuit leidde zondag tot een lange file op de A28. Veel bezoekers stonden uren stil tussen Beilen en Assen en misten daardoor de races in de Moto3 en deels ook Moto2.