Direct naar artikelinhoud

Teruglezen - Ajax en Swansea akkoord over transfer Van der Hoorn

De eerste kwartfinalisten van het EK zijn bekend. Geen echte verrassingen vandaag: Duitsland, Frankrijk en België door naar de volgende ronde. De hockeysters verloren  de finale van de Champions Trophy. Lees hier het Sportzomerblog van 26 juni terug.

Mike van der Hoorn staat open voor een transfer.Beeld anp

22:18 zondag 26 juni 2016

Drie wissels per wedstrijd. Dat zijn regels bij het voetbal. Geen probleem voor een wedstrijd van 90 minuten, maar in geval van verlenging (dus 120 minuten) is het een wat mager aantal.

De International Football Association Board (IFAB) heeft daarom een spelwijziging doorgevoerd. Voortaan hebben teams in de verlenging recht op een vierde wissel. En die mogelijkheid gaat mogelijk vannacht voor het eerst worden benut, in de finale van de Copa América tussen Chili en Argentinië.

Dan moet het tenminste wel tot een verlenging komen. Eerder in de knock-outfase van het Zuid-Amerikaanse toernooi gebeurde dat niet. Reden: de verlenging is afgeschaft. Na 90 minuten worden direct strafschoppen genomen. Alleen in de finale wordt nog traditioneel verlengd.

Op het huidige EK moeten de landen het nog met drie wissels stellen. De nieuwe regels zijn in Europa nog niet van kracht.

Messi valt in bij Argentinië.Beeld ap

20:46 zondag 26 juni 2016

Transfernieuws. Van Ajax ditmaal. Verdediger Mike van der Hoorn gaat de Amsterdamse club verlaten voor een avontuur in Engeland. Althans, daat heeft het alle schijn van nu de clubs rond zijn. Swansea City, tot voor kort bezit van de Haagse ondernemer John van Zweden, wil Van der Hoorn kopen. Naar verluidt voor een prijs van 2,5 miljoen, meldt De Telegraaf.

De zakenwaarnemer van de Ajax-speler heeft vandaag aan Fox Sports het akkoord tussen beide clubs bevestigd. Van der Hoorn kan nu naar Wales afreizen om een persoonlijke overeenkomst met Swansea af te sluiten. 'Hij staat er positief tegenover', aldus zijn zakenwaarnemer.

Bij Ajax speelde Van der Hoorn niet onverdienstelijk, maar zat toch regelmatig op de bank. De Amsterdammers zitten ruim in de verdedigers, met Viergever, Veltman en Riedewald die in het centrum uit de voeten kunnen.

Van der Hoorn mag afreizen naar Wales om zijn transfer te bezegelen.Beeld anp

19:17 zondag 26 juni 2016

'We zijn er helemaal klaar mee. Transparantie en openheid zijn naar eigen zeggen de kenmerken van het 'nieuwe' FC Twente. Naar nu blijkt is er nog niks veranderd', schrijft Vak P, de harde kern van FC Twente, in een verklaring. 'De nieuwe bestuurders gaan vrolijk verder met het liegen en het creëren van een slechte werksfeer. Er heerst nog steeds een angstcultuur!'

19:08 zondag 26 juni 2016

Sagan is Slowaaks kampioen. Juraj Sagan, welteverstaan. Inderdaad, het broertje van.

Het Britse wielerkampioenschap kreeg ook een verrassende winnaar gekregen. Adam Blythe klopte Mark Cavendish in de sprint en veroverde zijn eerste nationale titel. De 26-jarige renner uit de Tinkoff-ploeg bleef de topsprinter van Team Dimension Data tot ieders verbazing voor. Blythe volgt Peter Kennaugh op, die de afgelopen twee jaar de Britse titel pakte.

Twitter bericht wordt geladen...

18:25 zondag 26 juni 2016

Nacer Bouhanni wil zich in de massasprint nog wel eens laten gaan. Kwakje hier, kopstootje daar. Onlangs nog, tijdens de Dauphiné, schakelde hij met zijn hoofd concurrent Kristoff uit.

Klein temperamentvol mannetje is het. Ook buiten de koers. Hij was kanshebber vandaag tijdens het Frans kampioenschap op de weg, maar stapte af vanwege slaapgebrek en een blessure aan zijn hand.

Hoe dat zo? De verklaring van zijn ploeg Cofidis luidt: 'Nacer vroeg de luidruchtige mensen in het hotel meermaals om het rustiger aan te doen. Toen werd hij aangevallen door deze drie dronken lui. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand. Hij moest naar het ziekenhuis om gehecht te worden.'

Volgens de Franse krant l'Equipe liep Bouhanni de blessure op toen hij een klap uitdeelde. Zou ons niks verbazen, in zijn vrije tijd wil de sprinter nog wel eens een potje boksen.

Nacer Bouhanni na winst in de ronde van CataloniëBeeld anp

17:48 zondag 26 juni 2016

Nog meer wielerkampioenen. Na onder anderen Greipel (Duitsland), Vichot (Frankrijk) en Majka (Polen) mag de Belgische wielrenner Philippe Gilbert zich nu weer voor een jaar de beste wielrenner van zijn land noemen.

17:31 zondag 26 juni 2016

Wat scheelde het weinig gisteren of de Kroaten waren door naar de kwartfinale. Bal op de paal, tegendoelpunt uit de counter in de 117de minuut.

De Kroatische aanvoerder Darijo Srna vindt het mooi geweest. De 34-jarige rechtsback stopt na veertien jaar als international. Srna kwam 134 keer in actie voor zijn land (22 doelpunten) en is daarmee recordinternational.

De verdediger van Sjachtar Donetsk debuteerde eind 2002 in het Kroatische elftal. Srna deed mee aan vier EK's en was twee keer van de partij op het WK. De aanvallend ingestelde rechtsback nam in 2008 de aanvoerdersband over van Niko Kovac.

Op het EK in Frankrijk werd Srna getroffen door persoonlijk leed. Na de gewonnen openingswedstrijd tegen Turkije hoorde hij dat zijn vader was overleden. Srna vloog terug naar Kroatië voor de uitvaart, maar sloot daarna weer aan bij de nationale ploeg.

De Kroatische aanvoerder SrnaBeeld anp
Srna vloog terug naar Kroatië voor de uitvaart van zijn vader, maar sloot daarna weer aan bij de nationale ploeg

16:11 zondag 26 juni 2016

Dylan Groenewegen maakte gisteren de verwachtingen waar door met overmacht de sprint om het Nederlands kampioenschap wielrennen te winnen. Ook in andere landen wordt dit weekend om de trui-met-vlag gereden. In Duitsland won André Greipel de sprint van Marcel Kittel, daarmee pakte hij al voor de derde keer de Duitse titel.

In Frankrijk won Vichot. De 27-jarige coureurvan FDJ zat in de slotfase van de enerverende koers over bijna 250 kilometer, met start en finish in Vesoul, in de beslissende ontsnapping met Tony Gallopin en Alex Vuillermoz.

Nicholas Roche, de Ier in dienst van Sky, was de sterkste in Ierland. In Polen won Majka, de renner van Tinkoff.

André Greipel na een etappeoverwinning in de GiroBeeld anp

14:38 zondag 26 juni 2016

Er wordt momenteel niet geracet bij de TT van Assen. Reden: vanwege zware regenval is de race in de MotoGP na veertien van de 26 ronden stilgelegd.

De Italiaan Andrea Dovizioso lag op dat moment aan de leiding. Het is nog onduidelijk of de race wordt herstart.

Twitter bericht wordt geladen...

13:40 zondag 26 juni 2016

Dat Feyenoord beschikt over een trouwe aanhang is vanmorgen maar weer eens gebleken: er kwamen maar liefst negenduizend supporters af op de eerste training van het nieuwe seizoen. De fans maakte in de Kuip kennis met Feyenoords aanwinst Nicolai Jörgensen. De Deense schaduwspits werd overgenomen van Bayer Leverkussen.

Volgens coach Giovanni van Bronckhorst is zijn nieuweling een jongen die veel ervaring met zich meebrengt. ‘Ik ben blij dat hij er is. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich snel kan aanpassen.' Jörgensen moet niet de enige aanwinst zijn van Feyenoord deze zomer. Stiekem hoopt de club ook nog op aanvaller Bas Dost. Daarnaast zoekt het nog een buitenspeler. En dat allemaal om de harten van de trouwe supporters sneller te laten kloppen.

Twitter bericht wordt geladen...

13:03 zondag 26 juni 2016

Over ongeveer een uur trappen Frankrijk en Ierland af voor hun achtste finalewedstrijd. De Ieren zullen met de nodige wraakgevoelens het veld betreden. Want wie kan zich de handsbal van Thierry Henry in 2009 nog herinneren tegen Ierland?

Even terug in de tijd. In aanloop naar het WK 2010 speelden Frankrijk en Ierland een beslissende play-off wedstrijd tegen elkaar. Frankrijk had in Dublin met 1-0 gewonnen en leek het karwei thuis eenvoudig af te maken. In Parijs werd het echter 1-0 voor Ierland waardoor er verlengd moest worden. In die verlenging nam Henry de bal overduidelijk met zijn hand mee waarna Gallas de bal eenvoudig binnen kon tikken: 1-1. Frankrijk ging naar Zuid-Afrika, Ierland bleef berooid achter.

De hoofdrolspeler was na afloop de eerste die toegaf dat hij hands had gemaakt. Ierland tekende protest aan bij de FIFA en wilde de wedstrijd over laten spelen. De FIFA wees dat verzoek echter af. Evenals de de Ierse wens om als 33ste land aan het WK mee te doen.

Hoewel de Ierse bondscoach O'Neill de wraakgevoelens wegwuift, is het de vraag of sommige spelers dat ook hebben gedaan. Robbie Keane, John O'Shea, Glenn Whelan, Shay Given en Aiden McGeady deden die veelbesproken avond in 2009 mee en zijn er nu nog bij.

Bekijk hieronder de handsbal van Henry die Frankrijk naar het WK 2010 bracht.

Teruglezen - Ajax en Swansea akkoord over transfer Van der Hoorn
Beeld afp

10:50 zondag 26 juni 2016

Het EK houdt loopt nog niet over van spektakel. Toch zijn er elke dag opmerkelijke, bijzondere op grappige momenten die wij graag voor u op een rijtje zetten. Noord-Ierland werd gisteren uitgeschakeld door Wales. Sportief gezien is het geen ramp dat de Noord-Ieren naar huis zijn. Maar de fans gaan we zeker missen. Will Grigg werd de meest toegezongen speler dit toernooi zonder ook maar één minuut in actie te zijn gekomen.

Bekijk hier de hoogtepunten van gisteren.

Noord-Ierse fansBeeld afp

10:18 zondag 26 juni 2016

Noord-Ierland en Will Grigg zijn naar huis. Daarmee verloor het EK haar cultheld. Maar niet getreurd, zijn vervanger lijkt al te zijn gevonden: Joe Ledley. De Welshman was in aanloop naar het EK al een van de meest besproken spelers uit de selectie van Wales. Of beter gezegd: de baard van Joe Ledley.

De middenvelder van Crystal Palace deed aan het begin van de EK-kwalificatie een belofte aan zijn medespelers. Hij beloofde zich niet te scheren zolang Wales niet verloor. "We bleven lang ongeslagen, we verloren uiteindelijk maar één keer en we plaatsten ons vrij simpel voor het EK. Ik heb toen aan medespelers en fans op Twitter gevraagd of ik mijn baard moest laten staan. Het antwoord raad je al. Het kost me een vermogen aan oliën en shampoo."

Dat Ledley überhaupt meedoet aan het EK mag een wonder heten. Hij brak zes weken geleden zijn been in de wedstrijd Crystal Palace – Stoke City en leek het toernooi op zijn buik te kunnen schrijven. Een wonderbaarlijk snel herstel zorgde ervoor dat hij er vanaf de eerste wedstrijd tegen Slowakije toch bij kon zijn.

Na de gewonnen achtste finale van Wales tegen Noord-Ierland zaterdag veroverde Ledley definitief te harten van de fans (zie filmpje rechts).

De cultheld heeft, net als Will Grigg, trouwens ook al zijn eigen meezinger. Op de melodie van 'Ain’t nobody loves me better' van Felix Jaehn zingen de supporters van Wales 'Ain’t nobody like Joe Ledley…'

Twitter bericht wordt geladen...

09:32 zondag 26 juni 2016

In Wales duurt het sprookje voort. Het land stond al op zijn kop nadat de voetballers als groepswinnaar de achtste finales bereikte. Nu de EK-debutant via Noord-Ierland de kwartfinale heeft gehaald, is het feest compleet. In de volgende ronde wacht de winnaar van de wedstrijd België – Hongarije.

De kranten Wales on Sunday en Sunday Mirror openden vanmorgen met twee prachtige voorpagina’s. Het is duidelijk: In Wales zijn ze trots op ‘hun’ jongens.

Twitter bericht wordt geladen...

09:21 zondag 26 juni 2016

Terwijl het EK met het begin van de knock-outfase eindelijk los begint te komen, nadert de Copa América zijn climax. Vannacht (02.00 uur) spelen Argentinië en Chili de finale van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap.

Colombia eindigde als derde. In de troostfinale won de ploeg van bondscoach José Pékerman met 1-0 van gastland Amerika. Carlos Bacca, speler van AC Milan, maakte na een heerlijke aanval het enige doelpunt van de wedstrijd.

Twitter bericht wordt geladen...

07:36 zondag 26 juni 2016

De Nederlandse hockeysters hebben vandaag een record voor het grijpen. Oranje kan voor de zevende keer de Champions Trophy winnen. Dan moet het vanavond (19.30 uur) in de finale wel afrekenen met Argentinië. Gisteren speelden beide ploegen in de laatste poulewedstrijd nog tegen elkaar. Toen won Nederland met 2-0. Welten en Jonker maakten de doelpunten.

Hockeysters op weg naar zevende Champions Trophy winst.Beeld getty

07:18 zondag 26 juni 2016

Exemplarisch voor het gortdroge spel tot nu toe dit EK, was de wedstrijd tussen Kroatië en Portugal zaterdagavond. Teleurstellend. Te meer omdat beide teams in positieve zin waren opgevallen tijdens de poulefase. In het onderlinge duel in de achtste finale wilde beide ploegen vooral niet verliezen. Uiteindelijk deed Kroatië dat toch, in de verlenging. Lees hier het wedstrijdverslag van Willem Vissers.

Twitter bericht wordt geladen...

07:08 zondag 26 juni 2016

Het EK houdt nog niet over van de spectaculaire wedstrijden. Veel doelpunten worden er niet gemaakt en technische hoogstandjes of oogstrelende solo's ontbreken. In plaats daarvan is 'organisatie' het codewoord bij de meeste ploegen. Volkskrant-verslaggevers Willem Vissers en Bart Vlietstra geven een voorzet (+) hoe het spel aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Teruglezen - Ajax en Swansea akkoord over transfer Van der Hoorn
Beeld EPA