Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Tenminste 35 doden na brand in bus China

De bus reed in de provincie Hunan tegen de vangrail aan waarop het voertuig in brand vloog.

CCTV meldt dat 21 inzittenden naar het ziekenhuis zijn gebracht en de chauffeur momenteel wordt verhoord.
CCTV meldt dat 21 inzittenden naar het ziekenhuis zijn gebracht en de chauffeur momenteel wordt verhoord. Screenshot CCTV

In China zijn zeker 35 mensen om het leven gekomen nadat de bus waar zij inzaten in brand vloog. De bus, die 55 passagiers vervoerde, reed in de provincie Hunan tegen de vangrail aan waarop het voertuig olie begon te lekken en in brand vloog, zo meldt de nationale omroep in China CCTV.

CCTV meldt dat 11 inzittenden naar het ziekenhuis zijn gebracht, vier van hen zijn er slecht aan toe. De chauffeur wordt momenteel verhoord. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Twitter avatar cctvnews CCTVNEWS #BREAKING At least 30 people dead after an intercity bus caught fire on an expressway in central China’s Hunan https://t.co/zXTkAXgLeS