Lerarenstage zoeken wordt eenvoudiger

De Vlaamse overheid trekt dit jaar 231.000 euro uit voor een digitaal platform voor stageplaatsen van toekomstige leerkrachten. Het gaat om een website waarop zowel de aanvragen voor een stage als het aanbod van stages worden samengebracht. Dat bericht De Zondag.

Jaarlijks studeren meer dan 8.500 leraren af aan de Vlaamse onderwijsinstellingen. Een belangrijk luik van de opleiding vormen de stages. Elk academiejaar staan zij echter voor de uitdaging om een stageplek op een school te vinden. De opleidingen hebben elk hun eigen manier van werken ontwikkeld. Sommigen werken onderling samen en houden een stagedatabank bij, anderen laten studenten zelf een plek zoeken.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) trekt nu 231.000 euro uit voor de ontwikkeling en het beheer van één stageregistratiesysteem. Dat onlineplatform zal een ontmoetingsplek vormen tussen de stageaanvragen van alle toekomstige leraren en het stageaanbod van scholen. Zo kan er gericht worden gezocht en blijven geen plekken onbenut. Het stageregistratiesysteem moet er tegen 1 september 2017 zijn. Het zal in eerste instantie op het secundair onderwijs focussen. Op termijn kan het systeem uitgebreid worden naar andere onderwijsniveaus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer