Direct naar artikelinhoud

Sijsling treft Tsjech Vesely op Wimbledon

Tennisser Igor Sijsling moet het in de eerste ronde van Wimbledon opnemen tegen de 22-jarige Tsjech Jiri Vesely. Dat blijkt uit het complete speelschema dat vrijdagavond is gepubliceerd. Vesely is de nummer 64 van de wereldranglijst. Hij haalde vorig jaar in Londen de tweede ronde en in 2014 tijdens zijn debuut op Wimbledon bereikte hij de derde ronde.

Sijsling treft Tsjech Vesely op Wimbledon

Sijsling plaatste zich vrijdagmiddag voor het hoofdschema van het derde grandslamtoernooi van het jaar. De 28-jarige Amsterdammer, de nummer 118 van de wereldranglijst, rekende in de derde ronde van de kwalificaties af met de Belg Yannick Mertens: 6-3 6-2 7-6 (2). Sijsling haalde in 2013 de derde ronde op het Engelse gras. Hij verloor in zijn loopbaan tot dusver twee keer van Vesely in het ATP-circuit.

Sijsling is na Robin Haase de tweede Nederlandse tennisser in het hoofdtoernooi van Wimbledon. Haase treft in de eerste ronde de Argentijn Diego Schwartzman.

Bertens
Bij de vrouwen is alleen Kiki Bertens van de partij. Zij is als 27ste geplaatst en neemt het op tegen de Letse Jelena Ostapenko, de nummer 36 van de wereld.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie