Direct naar artikelinhoud

Vrouw trekt aanklacht tegen Bill Cosby in

Een van de meer dan vijftig vrouwen die Bill Cosby hebben beschuldigd van seksueel misbruik, heeft vrijdag volkomen onverwacht haar aanklacht ingetrokken. Dat gebeurde één dag nadat een rechter in de staat Massachusetts een poging van de komiek-acteur om deze zaak tegen te houden, had geblokkeerd.

Vrouw trekt aanklacht tegen Bill Cosby in
Beeld anp

Het is niet duidelijk waarom Kristina Ruehli haar aanklacht niet wil doorzetten. Zij deed in 2015 aangifte van het misbruik dat al in 1965 zou hebben plaatsgevonden. Volgens Ruehl zou Cosby destijds op een feestje in zijn huis iets in haar bourbon hebben gedaan. Ze verloor het bewustzijn en werd wakker in zijn bed. Daar zou Cosby haar hebben gedwongen om hem oraal te bevredigen.

Volgens Ruehlis advocaat heeft de nu 72-jarige vrouw met de publiciteit die haar zaak heeft gekregen, voldoende genoegdoening ervaren. Zij wil terug naar een normaal leven met haar echtgenoot. Wel zal ze waar mogelijk andere slachtoffers van Cosby steunen.

De inmiddels 78-jarige Cosby had tot nu toe alle beschuldigingen van Ruehli ontkend.

Andrea Constand

Vorige maand bepaalde een rechter dat Cosby wordt vervolgd in de misbruikzaak rondom Andrea Constand. Volgens de rechter was er genoeg bewijs gevonden voor een zaak tegen de Amerikaanse komiek.

Cosby wordt er in deze zaak van beschuldigd in januari 2004 in zijn huis in Philadelphia een vroegere werkneemster van de Temple-universiteit, Andrea Constand, te hebben gedrogeerd en verkracht. In politierapporten uit die tijd verklaarde Cosby dat Constand had ingestemd met de seks.

Andrea Constand.Beeld ap