Direct naar artikelinhoud
Update

Tientallen doden na overstromingen in West Virginia

Bij overstromingen in een Amerikaanse staat West Virginia zijn zeker 23 doden gevallen. Honderden anderen konden ternauwernood uit hun ondergelopen huizen worden gered. Zo'n 66.000 inwoners van de bergachtige staat zitten zonder stroom.

Tientallen doden na overstromingen in West Virginia

De Mountain State, zoals de bijnaam van de staat luidt, wordt geteisterd door hevige onweersbuien. Meren en rivieren traden buiten hun oevers, auto's spoelden weg en veel huizen raakten beschadigd door het water. 'De verwoesting is enorm', aldus Gouverneur Earl Ray Tomblin. Er viel op één dag een kwart van wat normaal gesproken in een heel jaar aan regen wordt gemeten, zei Frank Pereira, van de National Weather Service.

Noodtoestand
Honderden mensen konden ternauwernood uit hun ondergelopen huizen worden gered. De overstromingen zijn de ergste in meer dan een eeuw. In 44 gemeentes werd de noodtoestand uitgeroepen, meldt CNN.

Greenbrier County, in het zuidoosten van de staat, werd met 15 doden het hardst getroffen. In Jackson County werd een 4-jarige kleuter door het water meegesleurd in de tuin achter zijn huis, waar hij met zijn zusje aan het spelen was. Zijn lichaam werd honderden meters verderop gevonden.

In een winkelcentrum kwamen 200 mensen vast te zitten, nadat de brug instortte die het centrum met de openbare weg verbindt. Er wordt een tijdelijke brug gebouwd door de Nationale Garde. Tot nu toe zijn zo'n zestig mensen uit het winkelcentrum gehaald.

Reddingsoperatie
Vrijdag nam de regenval sterk af en naar verwachting bereiken de rivieren weer snel hun normale waterniveau. De hulp- en reddingsoperatie duurt waarschijnlijk nog het hele weekeinde.
Het noodweer maakt deel uit van een front dat over het middenwesten van de Verenigde Staten trekt en daar tornado's veroorzaakt.

Twitter bericht wordt geladen...

De hoofdstraat in Richwood, West Virginia.
Tientallen doden na overstromingen in West Virginia
Tientallen doden na overstromingen in West Virginia