Direct naar artikelinhoud

Zaak geliquideerde Vincent Jalink in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de liquidatie van Vincent Jalink op 27 mei in Diemen. De politie is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Vincent Jalink werd voor de ogen van zijn zoon geliquideerd. De politie is onder andere op zoek naar mensen die zich over Jalink ontfermden, vlak na het incident.Beeld Opsporing Verzocht

Jalink werd vrijdagavond 27 mei iets voor tienen 's avonds neergeschoten op de Klipperweg in Diemen. Hij zat met zijn zoon van negen in de auto toen hij vlak bij zijn huis onder vuur werd genomen. Hij wist zelf uit de auto te komen, maar overleed later in het ziekenhuis.  

Het is een wonder dat zijn zoon niet is geraakt. Hij is na de liquidatie nog in paniek naar huis gerend, en heeft daar op ramen lopen bonken om hulp te halen. Hij rende daarna weer terug om te kijken hoe het met zijn vader was.

De politie roept mensen op die camerabeelden hebben gemaakt, zich te melden. Ook is de politie op zoek naar de mensen, waarschijnlijk buurtbewoners, die zich meteen over het slachtoffer ontfermden.

Crimineel
Jalink was een bekende in het criminele milieu. Hij werd recent veroordeeld voor het witwassen van misdaadgeld. Zaken omtrent verdenkingen van plofkraken en drugsbezit liepen nog.