Direct naar artikelinhoud
Update

Daley Blind mist interlands tegen Polen en Oostenrijk

Als verwacht ontbreekt Daley Blind woensdag in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Polen. De verdediger is geblesseerd. Hij reist niet mee naar Gdansk, waar Oranje aantreedt tegen de EK-deelnemer. De verdediger raakte geblesseerd aan zijn kuit in de FA Cup-finale van Manchester United tegen Crystal Palace.

Daley Blind.

Blind laat ook de oefeninterland tegen Oostenrijk, zaterdagavond in Wenen, aan zich voorbij gaan. Hij ontbrak vrijdag ook al in de vriendschappelijke ontmoeting met Ierland (1-1).

Blind liep zijn blessure vorige week op in de finale van de FA Cup tussen Manchester United en Crystal Palace. Hij reisde wel met Oranje naar Portugal voor een trainingskamp maar slaagde er niet in snel te herstellen. De selectie van Oranje voor de laatste twee oefenduels van het seizoen bestaat nog uit 22 spelers.

Bondscoach Danny Blind is ontevreden over het optreden van zijn ploeg tegen de Ieren. ,,Het is niet zo dat ik negen andere spelers ga opstellen'', blikte hij vooruit op het duel met Polen. ,,Maar het zou zo maar kunnen dat er vier andere basisspelers op het veld staan.''

Mogelijk krijgt Ron Vlaar een basisplaats. Hij speelde sinds de WK in Brazilië slechts 24 minuten voor Oranje in een verloren oefenduel met Mexico (2-3).