Luister naar

Ophef in de regio: Politie is geluidsoverlast man in Heemstede zat

Nieuws
Harm Bosma Harm Bosma
maandag 30 mei 2016 om 03:00
De politie nam eind vorige week alle geluidsapparatuur weg bij een man uit Heemstede. Hij zorgde meerdere malen voor geluidsoverlast.
De politie nam eind vorige week alle geluidsapparatuur weg bij een man uit Heemstede. Hij zorgde meerdere malen voor geluidsoverlast. politie

Hengelo start proef met bakfietsen

In juni start de gemeente Hengelo een proef om etensresten op te halen bij hoogbouwwoningen. Dat meldt RTV Oost. Dat zal op een bijzondere manier gebeuren, namelijk met bakfietsen. De etensresten worden daarna in een zogeheten rocket composter verwerkt tot een soort compost. Een rocket composter is een veilige en hygiënische manier om het afval te verwerken tot compost. De bakfietsen worden geleverd door een bedrijf uit Heeten. De eerste zes fietsen zijn inmiddels binnen.

nieuwbouw station Ede-Wageningen bekend

Het nieuwe station van Ede, Ede-Wageningen, moet het grootste houten gebouw van Nederland worden. Dat is te lezen op de website van Omroep Gelderland. De gemeente Ede, ProRail en de NS presenteerden eind vorige week het ontwerp voor het nieuw te bouwen station. De Veluwe was de inspiratiebron voor het nieuwe station en daarom zal er veel hout gebruikt worden. Ook krijgt het station een toren. Wethouder Johan Weijland uit Ede is trots op de plannen: ‘Het is een echt Veluws station geworden met de nodige functionaliteiten, waardoor onze reizigers uit Ede en Wageningen een prachtig verkeersknooppunt hebben.’ De bouw laat nog even op zich wachten. Die begint eind 2018, begin 2019.

politie is geluidsoverlast man in Heemstede zat

Een 56-jarige man uit Heemstede is al z’n geluidsapparatuur kwijt. Die werd in beslag genomen toen de politie zat was van alle geluidsoverlast, aldus Omroep RTV Noord-Holland. De geluidsfreak luisterde niet naar het verzoek van de agenten om het geluid wat zachter te zetten. De Heemstedenaar had zijn deur openstaan met het geluid op ‘standje maximaal’. De politie zocht hem op, waarop de man zijn deur dichtdeed en beledigende gebaren maakte. Het is niet gek dat de maat voor de agenten vol was, want in de afgelopen jaren bezorgde de man buurtbewoners al veertien keer overlast. Om al de apparatuur weg te krijgen, waren twee politieauto’s nodig.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De Q-koorts is aangetroffen op een boerderij met melkschapen.

Q-koorts in Gelderland: hoe groot is het risico voor de mens? Vier vragen

Voor het eerst sinds 2016 is in Nederland Q-koorts aangetroffen bij Nederlandse melkgeiten en melkschapen. De bacterie besmette in het verleden duizenden Nederlanders, van wie een deel jaren later nog worstelt met de medische nasleep.

Leerlingen van een vmbo-school worden getoetst bij het landelijk praktijkexamen mobiliteit en transport.

Praktijkonderwijs en vmbo kampen met forse daling leerlingenaantallen, doorstroomtoets lijkt oorzaak

Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe doorstroomtoets in groep 8, die de kansengelijkheid in het onderwijs moet bevorderen, leidt tot een forse daling van het aantal leerlingen dat naar het praktijkonderwijs of het vmbo gaat.

Marielle Paul: liefst vaste docenten.

Externe docent bijna twee keer zo duur

Den Haag

Als de gemeente de hele buurt erbij betrekt, en eerlijk communiceert over de knelpunten, komt nieuwbouw sneller op gang.

Zo krijgen gemeenten nieuwbouw sneller van de grond. 'Betrek niet alleen directe buren erbij'

Woningzoekers moeten door bezwaren van mondige burgers langer wachten op een huis. Hoe kan een gemeente nieuwbouw sneller op de rit krijgen? Vier tips van experts.

ChristenUnie-fractievoorzitter Bikker tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op 26 maart. Bikker vertelde woensdag in Sven op 1 dat het kantoor van de partij met leuzen en stickers was beklad.

ChristenUnie doet aangifte na derde bekladding van partijbureau in een week tijd

Voor de derde keer in enkele dagen werd het partijkantoor van de ChristenUnie woensdagochtend tijd beklad met pro-Palestijnse leuzen. Aanvankelijk wilde de partij geen aangifte doen, maar heeft dat nu alsnog gedaan.

'Bezwaar maken tegen nieuwbouw is volkssport nummer één aan het worden', zegt demissionair minister Hugo de Jonge.

Minister Hugo de Jonge: 'Boze buurmannen maken veel geluid, maar de mensen in de knel hoor je niet'

Boze buren die bezwaar maken tegen nieuwbouwprojecten, trekken te vaak aan het langste eind, vindt minister Hugo de Jonge. ‘We kennen toch allemaal wel jongeren die staan te springen om een woning?’