© vtm

Hulpdiensten in Riemst nog bezig met kelders leegpompen, modder ruimen en straten vegen

De gemeentelijke crisiscel heeft vanochtend de situatie in de gemeente Riemst opnieuw geanalyseerd en geeft prioriteit aan het leegpompen van kelders, het ruimen van modder en slib en het schoonvegen van de straten. Ruim 100 medewerkers van de brandweer van Bilzen, Genk en Maaseik, de civiele bescherming en de technische dienst verlenen bijstand aan de getroffen inwoners.

“De crisiscel heeft besloten prioriteit te geven aan het leegpompen van kelders, ruimen van modder en het schoonvegen van de straten. Ploegen van de brandweer, de technische dienst en de Civiele Bescherming zijn aan de slag in Vroenhoven, Heukelom, Membruggen, Kanne, Genoelselderen en Herderen”, zegt burgemeester Mark Vos (CD&V).

Inwoners die bijstand nodig hebben voor het leegpompen van kelders, het ruimen van modder of nood hebben aan zandzakjes kunnen contact opnemen met het nummer 0496/55.90.34. De gemeente Riemst adviseert de getroffen bewoners om de schade goed te documenteren en voldoende foto’s te maken voor het opstellen van een schadedossier. In de loop van volgende week zal een ophaalronde in alle dorpen georganiseerd worden om al het afval van de wateroverlast op te ruimen. Bewoners kunnen daarvoor naar communicatie@riemst.be mailen.

Het meetpunt in Kanne van de Vlaamse Milieumaatschappij geeft aan dat er op een half uur tijd, tussen 18.45 u. en 19.15 u. 62 liter water is gevallen per vierkante meter. De gemeente Riemst zal daarom ook een aanvraag indienen bij het rampenfonds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer