© Shutterstock

Daarom hebben bepaalde koppels vaker seks

De persoonlijkheid van de vrouw bepaalt voor een groot stuk of koppels vaak het bed induiken, zo blijkt uit een studie van de Florida State University. De onderzoekers ontdekten dat nieuwsgierige vrouwen én vrouwen die gemakkelijk in de omgang zijn binnen een relatie veel frequenter tot seks overgaan met hun partner.

VVA

Volgens een onderzoek van de Florida State University spelen persoonlijkheidsfactoren een grote rol binnen het seksleven van koppels. Bepaalde persoonlijkheidskenmerken van de vrouw zouden immers tot meer seks leiden. Hoe nieuwsgieriger, opener en gemakkelijker in omgang de vrouwelijke partner is, hoe vaker een koppel het bed in duikt. De persoonlijkheid van de mannelijke partner speelt daarentegen geen enkele rol.

Maar de persoonlijkheid van de beide partners oefent dan blijkbaar wel weer een grote invloed uit op de tevredenheid over het seksleven van koppels. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat personen met neurotische trekjes minder snel tevreden zijn over hun seksleven. Bij de man is een open persoonlijkheid gelinkt aan een mindere tevredenheid, bij de vrouw - vreemd genoeg - aan een grotere tevredenheid.

De psychologen Andrea L. Meltzer and James K. McNulty lieten in het kader van hun onderzoek 278 heteroseksuele pasgetrouwde koppels twee weken lang een seksdagboek bijhouden en namen ook persoonlijkheidstests af. De auteurs halen echter zelf aan dat de bevindingen van hun onderzoek niet representatief zijn voor alle koppels in alle stadia van hun relatie. Zij richtten zich specifiek op pasgetrouwde koppels, jonge twintigers en dertigers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer