© Raymond Lemmens

Thomas Pieters opent op 33e plaats, Colsaerts 71e

Thomas Pieters staat na een eerste ronde in 71 slagen, één onder par, op een gedeelde 33e plaats in het PGA Championship golftoernooi (EPGA/5 miljoen euro), dat plaatsvindt op de Wentworth golfbaan in het Engelse Virginia Water. Colsaerts is met 73 slagen 71e.

Pieters, met zijn 64e plaats de hoogst geplaatste Belg op de wereldranglijst, moest op de derde hole een bogey incasseren. Vervolgens sloeg hij birdies op de holes vier, acht, negen en twaalf, waarbij hij even in de top 10 stond. Op de holes zestien en achttien ging hij echter in de fout, zodat hij na die twee bogeys zijn ronde afsloot op een gedeelde 33e plaats. De 24-jarige Antwerpenaar telt zes slagen meer dan de Nederlander Joost Luiten, de Australiër Scott Hend en de Zuid-Koreaan Y.E. Yang, die de leiding delen.

Nicolas Colsaerts putte een birdie weg op de vierde hole, waarna hij op de vijfde hole een bogey op zijn kaart moest schrijven. Na een birdie op de twaalfde hole, moest hij net als Pieters nog twee bogeys incasseren en dit op de holes dertien en veertien. De 33-jarige Brusselaar, die de voorbije weken zijn vormpeil omhoog zag gaan, staat na een ronde in één over par op een gedeelde 71e plaats. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer