© Maine Warden Service

Vrouw stierf na 26 dagen in wildernis: "Als je mijn lichaam vindt, bel dan mijn man"

"Als je mijn lichaam vindt, bel dan alstublieft mijn man George en mijn dochter Kerry." Dat schreef de 66-jarige Geraldine Largay neer nadat ze in 2013 was verdwaald tijdens een trektocht.

jvt

De Amerikaanse vrouw overleefde minstens 26 dagen nadat ze op 22 juni 2013 verdwaald was geraakt op de Appalachian Trail in het westen van de staat Maine. Meer dan twee jaar later werd haar lichaam gevonden.

Uit gerechtsdocumenten blijkt dat ze een dagboek bijhield tijdens haar beproeving. De documenten tonen aan hoe Largay tevergeefs hogere oorden opzocht om een gsm-signaal te krijgen. De berichten die ze verstuurde, kwamen nooit aan.

Uiteindelijk aanvaardde de vrouw dat ze ging sterven en dat het jaren kon duren voor haar lichaam werd gevonden, zo blijkt uit de documenten.

Op een pagina dat uit haar dagboek was gescheurd, vraagt ze om haar man en dochter te bellen. "Ze zullen graag willen weten dat mijn lichaam is gevonden en waar, hoeveel jaren het ook al is geleden."

Op 18 augustus 2013 schreef ze haar laatste woorden in haar dagboek. Volgens de lijkschouwer stierf ze aan uithongering. In een ingestorte tent werd haar lichaam gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER