De Wever: “Politieke stakingen zijn lichtzinnig en gevaarlijk”

© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Dat men in Franstalig België zeer stakingsbereid is, doet me vermoeden dat het om politieke stakingen gaat die gericht zijn tegen de regering.” Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Dat is heel lichtzinnig en heel gevaarlijk. Ik kan alleen maar hopen dat men daarmee stopt”.

De regering moet in korte tijd een reeks hervormingen op de sporen zetten. “Ik begrijp dat mensen zich willen laten horen”, aldus De Wever in de marge van de voorstelling van de grootste diamant in het Antwerpse MAS. Maar dat men “voor het minste en geringste naar het stakingswapen grijpt om hervormingen tegen te houden die toch moeten gebeuren is onbegrijpelijk”, luidde het.

Voor De Wever is er geen alternatief. “Het is aan deze regering om ons uit de problemen te fietsen, we moeten erdoor”. De stakingen maken naar zijn zeggen pijnlijk duidelijk wat een van de pijnpunten in België is, “een socialistisch gedomineerd Wallonië dat alle hervormingen tegenhoudt en dat denkt dat we de schulden eeuwig kunnen blijven opstapelen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen