Direct naar artikelinhoud

Obama smikkelt semi-spontaan noedels in Hanoi

President Obama en chefkok Anthony Bourdain eten samen in Hanoi

Ogenschijnlijk ontspannen prikken president Obama en chefkok Bourdain een stokje in een restaurant in Hanoi. Gezeten op ongemakkelijke blauwe krukjes smullen ze van rijstnoedels, gegrilld varkensvlees en een koud Vietnamees biertje.

Toch klopt er iets niet aan de foto. Waarom hebben de andere gasten niet in de gaten wie die lange mannen aan het tafeltje naast hen zijn? Waar zijn de beveiligers? Waarom ligt het eten bijna perfect gespiegeld op tafel?

Het is natuurlijk uitgesloten dat de best beveiligde man op aarde spontaan kan plaatsnemen in een eettentje in Hanoi. Laat staan dat er gelegenheid is om foto's van de maaltijd 'zomaar' te delen via sociale media. Het tafereel is duidelijk in scene gezet en dat blijkt uit de details. Geen beveiligers, de chopsticks liggen te keurig op de rand van het kommetje en de overige restaurantgasten bemoeien zich slechts met hun eigen maaltijd.

Reacties
Op Instagram en Twitter kwam al snel een stortvloed aan reacties. Over de onwaarschijnlijkheid van de ontspannen maaltijd, over de verpakking van de chopstick onder de tafel die kennelijk over het hoofd was gezien en uiteraard over het merk biertje van Obama. Ook wilden internetters weten wat het onderwerp van de conversatie kon zijn geweest en hoe lang het onderhoudt had geduurd. Volgens sommigen werken chefs als Bourdain een dergelijk hapje binnen tien minuten naar binnen.

En wat was de werkelijke reden dat de foto's opdoken op Instagram en Twitter? Is het promotie voor de nieuwe show van Bourdain? Imagoversterking van Obama? Toerismepromotie voor Vietnam?
Ondanks de speculaties over het in scene zetten van de foto's, werd er ook enthousiast gereageerd op de kiekjes. "Jij denkt dat jij cool bent?" twitterde New Yorker Jon Hopper. "Je hebt vast nooit noodles gegeten en bier gedronken op lage plastic stoeltjes terwijl je kletste met Anthony Bourdain en Barack Obama in Vietnam?"

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Buiten staat een massa mensen de president op te wachten.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie