Direct naar artikelinhoud

Thiemo de Bakker uitgeschakeld in eerste ronde Roland Garros

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld op Roland Garros. In de eerste ronde verloor de Nederlandse tennisser van Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 51 van de wereld. Het werd 4-6 4-6 7-5 6-7 (3).

Thiemo de Bakker in zijn partij tegen Guillermo Garcia-Lopez.Beeld epa

De Bakker was er vorig jaar niet bij in Parijs, maar kon dit jaar de kwalificaties overslaan. De loting in de eerste ronde had bovendien zwaarder kunnen uitpakken voor de Nederlandse nummer 120 van de wereld.

In de eerste twee sets ontliepen de mannen elkaar dan ook niet veel. Het verschil was telkens één break in het voordeel van de Spanjaard, die net wat meer punten naar zich toe trok en het aantal fouten beperkte. In de derde set leek De Bakker zich echter knap te herstellen tegen Garcia-Lopez. Hij kwam terug van een break achterstand, sloeg meer winners en was op 6-5-voorsprong bij de les. Een eerste break- en setpoint verspeelde hij nog, op een tweede was het wel raak.

Ook in de vierde set leek de wederopstanding van De Bakker vorm te krijgen. Tweemaal poetste hij doortastend een break achterstand weg en deed daarmee zijn fouten teniet. In de tiebreak was het echter de Spanjaard die met drie punten op rij de wedstrijd besliste.

Daarmee is Igor Sijsling nog de enige Nederlandse man in het enkelspel van het hoofdtoernooi van Roland Garros. Hij haalde wel de tweede ronde. Robin Haase verloor maandag van Jack Sock.

Bertens stunt met winst in eerste ronde Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens heeft dinsdag voor een daverende verrassing gezorgd in de eerste ronde van Roland Garros. In Parijs versloeg de Nederlandse de als derde geplaatste Duitse Angelique Kerber in drie sets: 6-2 3-6 6-3.