Direct naar artikelinhoud

Fischer van Ajax naar Middlesbrough

Ajax en Middlesbrough zijn akkoord over een overgang van Viktor Fischer. De 21-jarige aanvaller wil zijn loopbaan bij de Engelse promovendus in de Premier League vervolgen. Samen met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby onderhandelde Viktor Fischer gisteravond in Engeland over een vierjarig contract. Met de transfer van de Deen, die nog tot 2017 bij Ajax onder contract stond, is naar verluidt zo'n vijf miljoen euro gemoeid.

Fischer van Ajax naar Middlesbrough

Fischer bereidde zich deze week met de nationale ploeg voor op de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina (3 juni), maar verliet gisterenmorgen het trainingskamp in Kopenhagen om af te reizen naar Middlesbrough. 'Boro' gaat consciëntieus te werk. Afgelopen winter dacht de club een akkoord te hebben met de Zweed Victor  Lindelöf (21) van Benfica, maar die transfer ketste uiteindelijk af.

Ajax nam de 16-jarige Fischer in 2011 voor 1,3 miljoen euro over van FC Midtjylland. De verwachtingen rond het talent, ontdekt door John Steen Olsen, stegen toen hij furore maakte in de NexGen Series, de mini-Champions League voor A-junioren. Fischer blonk uit in duels met FC Barcelona (3-0) en Liverpool (6-0) en werd al de 'nieuwe Michael Laudrup' genoemd. 

,,Hij heeft het in zich om ooit tot de beste drie spelers ter wereld te behoren," stelde landgenoot Kenneth Perez toen Fischer 18 was. ,,Met de brains, de persoonlijkheid en mentaal zit het ook goed bij hem." In 2014 werd Fischer teruggeworpen door een hamstringblessure, waarna hij de verwachtingen nooit meer kon waarmaken.