Direct naar artikelinhoud

'Viktor Fischer voor 5 miljoen naar Middlesbrough'

Viktor Fischer lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens De Telegraaf stapt de linksbuiten, die afgelopen seizoen op een zijspoor raakte bij de Amsterdammers, over naar de Engelse club Middlesbrough.

Viktor FischerBeeld anp

Fischer zou met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby onderweg zijn naar de Engelse club, die onlangs promoveerde naar de Premier League. Er zou al eerder overeenstemming zijn bereikt over een transfersom van 5 miljoen euro exclusief bonussen.

In een interview met de Deense krant Tipsbladet zinspeelde Fischer maandag al op een vertrek bij Ajax. "Ik sta te popelen om mezelf te bewijzen, maar grote kans dat dit bij een andere club is," aldus de 21-jarige Deen.

Houding
Fischer keerde in februari terug na een jaar blessureleed, maar kon de verwachtingen in Amsterdam niet meer waarmaken. De laatste weken was hij vaste bankzitter en als hij mocht invallen, wist hij geen indruk te maken.

In het interview met Tipsbladet zegt Fischer niet te begrijpen waarom hij geen basisplek meer had. "Er is mij nooit iets verteld. De ene week speelde ik nog, de andere week was ik bankzitter en kwam ik er niet meer vanaf." Geruchten deden de ronde dat Frank de Boer het had gehad met Fischers houding in Jong Ajax. Hij zou zich daar meermaals laatdunkend hebben uitgelaten richting medespelers.