Direct naar artikelinhoud

Kamervraag over DWDD-tweet Plasterk: 'Hij is een beetje Twitterziek'

Een tweet van minister Ronald Plasterk (PvdA) over de zomerstop van De Wereld Draait Door (DWDD) en Pauw kwam Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dinsdag op een Kamervraag te staan.

Minister Ronald Plasterk snapt niet waarom DWDD en Pauw stoppen in de zomer.Beeld ANP

Plasterk twitterde dinsdag dat hij het vreemd vindt dat de twee actualiteitenprogramma's worden stilgelegd in de zomer. "Actualiteit en debat is paar maanden geen kerntaak publieke omroep meer. Dat is toch gek?"

De minister van Binnenlandse Zaken verwees ook nog naar concurrent RTL4, doelend op RTL Late Night. "Die gaat wel door." 

Voor Kamerlid Kees Verhoeven (D66) was het reden om staatssecretaris Sander Dekker (VVD), die media in zijn portefeuille heeft, dinsdag aan de tand te voelen. "Ik ben het inhoudelijk met Plasterk eens, tegelijkertijd begrijp ik niet waarom hij zich als minister van Binnelandse Zaken met dit onderwerp bemoeit. Gaat hij zich nu elke keer met zaken bemoeien die hem niet aangaan? Hij is een beetje Twitterziek."

Volgens staatssecretaris Sander Dekker betreft het hier inderdaad de persoonlijke mening van Plasterk, liet hij tijdens het vragenuurtje weten. "En die strookt dus niet met het kabinetsbeleid," aldus Verhoeven.

Herhalingen
Vanaf maandag zijn DWDD en Pauw tijdelijk niet meer te zien wegens de zomerstop. De programma's worden vervangen door herhalingen van Bed & Breakfast en 10 Jaar Ik Vertrek. Op 22 augustus zijn Pauw en De Wereld Draait Door weer terug op televisie.

Volgens Frans Klein, directeur televisie van de NPO, is er de komende zomer veel sport en gaan er nog genoeg andere nieuwsprogramma's door op de publieke omroep, zoals Nieuwsuur, Eenvandaag en het Journaal.

Plasterk eerder in opspraak 
Het is niet de eerste keer dat minister Plasterk zich via Twitter met publieke zaken bemoeit. Begin april mengde hij zich met een tweet in de rechtszaak die loopt tegen Jos van Rey (VVD), de oud-wethouder van Roermond.

Toen weersprak Plasterk de bewering van Van Rey dat het lekken van geheime informatie aan burgemeesterskandidaten ('klankborden') gangbaar is in Nederland.

Twitter bericht wordt geladen...